Blogolj!

Hadházy Ákos az LMP-s antikorrupciós földmunkás


Úgy néz ki, hogy az LMP-s Hadházy Ákos nagy bajban van és fel kell hagynia a politizálással, a jövőben gazdálkodni kell majd otthon a kertben. Vagy a földön. Netán a birtokon. Esetleg az erdőben. 

Hadházy Ákos még a parlamentben (Fotó: MTI)

Úgy néz ki van minden, mint a búcsúban, s egyre gyanúsabb, hogy a családnak 14 hektárnyi földje van, amelyen aztán nyugodtan lehetne szántani, vetni és aratni. A 14 hektár nem kevés, talán nem is sok, s a TV2 értesülései szerint az LMP-s Hadháty Ákos édesanyja 2015-ben több mint 150 hektárt akart még vásárolni. 

A zöld párt antikorrupciós (ha-ha...) szóvivőjének anyukája, Hadházy Árpád Lajosné 2015. november 26-án három ingatlant szeretett volna megszerezni földárveréseken. A területek összértéke nagyjából 300 millió forint volt. Az aukción való részvételhez le kellett tenni a kikiáltási ár tíz százalékát, vagyis nagyságrendileg 30 millió forintot. Ez úgy tűnik meg is történt, de végül nem a politikus (bocsánat a politikusoktól...) édesanyja nem tudta megszerezni egyik földet sem. 

Lapértesülések szerint a kedves mamát mindhárom esetben egy Kurucz Mihály nevű ügyvéd képviselte, aki kirábban Gscheidt Mátyásnak volt a jogi képviselője, említett úr sokkal sikeresebb föld ügyekben, vett is 223 hektárt 616 millióért. Gscheidt Mátyás amúgy Georg Albert Freiherr von Twickel Tolna megyei zöldbáró több cégében is a jobbkéz szerepét tölti bem Von Twickel vállalkozásaiban amúgy Hadházy Árpád, az LMP anikorrupciós (na jó ez a szó itt egyre viccesebb) szóvivőjének az édesapja fontos tisztségeket lát el. 

Hadházy Ákos a hétköznapokban amúgy gyalázatos földrablásnak tartja a "Földet a gazdáknak" programot. Éppen ezért, amikor megtalálták azzal a kérdéssel, hogy a családtagjai nem osztják ezen véleményét akkor azt tudta kiírni a Facebook oldalára, hogy "Ha a TV2 megmondja, hogy hol vannak ezek, vagy egyetlen olyan négyzetméter állami földet mutat, amelyet a szüleim, testvéreim, én, gyermekeim vagy feleségem vásárolt, lemondok és megyek haza gazdálkodni." Meg azt is, hogy "A TV2 azt is hamisan állította, hogy Édesanyám állami földek árverésén részt vett. Előzetesen valóban regisztrált, azonban ilyen árverésen sem ő, sem jogi meghatalmazottja nem vett részt."

A ma esti Tényekben úgy tűnt, hogy sikerült olyan dokumentumokat bemutatni, amelyek szerint a kedves mama megbízottja ott volt az árverésen és még a licitáláshoz szükséges tárcsát is felvette. 

Meg, amúgy egy békés 2016. májusi napon Hadházy Árpádné vett egy erdőt – biztos nem volt más dolga aznap. A fácánkeri hat hektár 11 millióba került. 

Na szóval akkor itt a nagy kérdés, hogy mit tesz most az antikorrupciós szóvivő. Mert az egyre gyanúsabb (nem, nem ő maga), hogy van elég földje a családnak, amire mehetne ő maga is gazdálkodni. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/33102/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?