Blogolj!

Liberális érv: Senki vagy!


Karácsony számunkra és olvasóink számára szentséges ünnepét nem akartuk zavarni, de azért az ünnepek előtt eljutott hozzánk egy olyan történet, amelyet mindenképpen megosztanánk. Óriási segítség azoknak, akik meg akarják rajzolni a ballib prototípusát. Az egyén neve: dr. Erőss Gábor. Státusza: önkormányzati képviselő (PM) Józsefvárosban.

A történet rém egyszerű. Az Mötv. rendelkezése szerint minden magyar önkormányzatnak évente legalább egyszer közmeghallgatást kell tartani. Zuglóban (amely PM-es vezetésű és előszeretettel hirdeti magát progresszívnek, meg haladónak) nemes egyszerűséggel lesz.rják ezt, a képviselők nem mennek el (tisztelet a kivételnek), a polgármester meg kiröhögi a személyével kapcsolatos kérdést feltevőt.

Dr.Erőss Gábor, a senkiző liberális

Józsefvárosban ez másképpen van. A teljes testület részt vesz rajta, valódi kérdésekre valódi válaszokat adnak, s a pártatlanság biztosítása érdekében külsős moderátort kérnek a levezénylésre immáron évek óta. Nem is volt ezzel egészen 2014-ig semmi probléma, akkor azonban bekerült a testületbe dr. Erőss, és egy magamutogató hiszti-showt igyekezett csinálni a polgárok ellenében.Idén aztán újabb grádicsot lépett: az est moderátorát (akinek feladata és kötelessége a közmeghallgatás zavartalan és napirendszerinti lebonyolításának biztosítása) egy ponton nemes egyszerűséggel lesenkizte. Pedig az önkormányzat igyekezett kellő körültekintéssel eljárni: egyfelől Csúri Ákos 2009 óta moderálja az összes közmeghallgatást (panasz nem érte eddig egyszer sem munkáját), másfelől nehezen nevezhető senkinek, hiszen televíziós műsorok vezetője, főszerkesztője és több lap, kiadvány vezetőszerkesztője volt, talán olvasóinknak sem kell bemutatni.

De lássuk mikor tört ki Erőssből a rikácsolva előadott liberális érv.

Dr. Erőss Gábor hisztérikusan üvölt a 2016. december 20-ai közmeghallgatáson (fotó: avarosmindenkie.blog.hu)

Akkor, amikor Csúri igyekezett rendet tartani az Erőss felbujtására az utóbbi években Kocsis Mátéra specializálódott A Város Mindenkié csoport amatőr színházi performansza kapcsán, amikor (most kapaszkodjanak!) megafonba szavaltak elmebeteg és személyeskedő csasztuskákat a polgármesterrel szemben, mikor éppenséggel egy valóban közügyről, speciel a közbiztonságról volt szó. Erőss kikérte magának, hogy Csúri nem adott szót az előzetesen kérdést be nem nyújtó, nem kerületi lakos Soros-aktivistáknak, mondván nem kapcsolódnak semmilyen témakörhöz. Erőss, mint egy sózott seggű béka pattogott széke és az alpolgármester között, egyszemélyes hisztijével elvonva a figyelmet a lényegi kérdésekről. És mivel a polgárok jól neveltek, így a moderátor – képviselői jogon  – szót adott Erőssnek, akinek képviselői mondanivalója ez volt:

Köszönöm a szót! Csúri Ákos egy senki. Követelem, hogy adja meg a szót az aktivistáknak!

Nem túl bonyolult a képlet, eddig is tudtuk, sejtettük, csak most már bizonyíték is van: ha egy liberális nem ért egyet veled, akkor nemes egyszerűséggel, ellentmondást nem tűrően lesenkizhet. S ha ezt olyan idegbeteg módon teszi, idegességtől elfúló kappanhangon, mint Erőss, akkor aztán tényleg rettegni kell…

De itt most nem ez kis mitugrász faszkalap a lényeg, hanem mondandójának üzenete: „majd én megmondom, hogy te mit gondolj, hogy mi a helyes, érted????”

Magyarul: egy valamirevaló libsi azt is megmondja, hogy KI VAGY. Természetesen ezt is ŐK döntik el – nem az EGYÉN. Ez nyilván egymás kölcsönös tiszteletén nyugszik, gondolom én.

Na, ez az Erőss-féle liberalizmus. A Jó isten mentsen meg tőlük! 

4
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/32779/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
MAGYAR VÉDELEM 2017-01-11 12:09:03
ELTŐRLÉS!
Válaszolok
bodislajos 2016-12-30 12:09:02
Hát, a buzizás, zsidózás, liberálisozás, és a politikai kommunikáció más fogásai sem tudják megoldani az önkormányzat feladatait azok helyett, akik ezt vállalták. Ilyen feladat, hogy évente egyszer szót kell adni a lakosoknak, köztük olyanoknak, akiket az önkormányzati többség nem kedvel. Vagy hogy jogosult személy vezetheti a képviselő-testület üléseit, még ha a polgármesternek ez megterhelő feladat is.

A posztot több kerületi önkormányzati politikus megosztotta, és számos hivatalnok fejezte ki a tetszését, miközben a szabadságukat töltik, arra azonban nem jött válasz, hogy követtek-e el hibát az ülésvezetésnél. Ezért megnéztem, mit ír elő erről a Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 36/2014. (XI.06.) önkormányzati rendelete a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról (2. § d) pont):

"levezető elnök: a Képviselő-testület elnöke, azaz a polgármester, akadályoztatása esetén az általa megbízott – képviselő-testületi tag – alpolgármester, a polgármester és az alpolgármesterek együttes akadályoztatása esetén a korelnök"

Csúri Ákos melyik a fentiek közül?

Kár, hogy dr. Kocsis Máté polgármester urat és a munkatársait ennyire nem érdekli a saját szabályuk betartása, amikor az emberekhez beszélnek, mind csak az érzelmeket tartják fontosnak.

Elmehetek - nem először - szégyenszemre a jegyzőhöz és a kormányhivatalhoz, de ez nem oldja meg azt a problémát, hogy a csapat - szintén nem először - lelép az általa generált konfliktusból. A feladataikat nem fogja megoldani helyettük a kommunikációs tanácsadó, és nagyon úgy látszik, hogy más nincs talpon az önkormányzatnál.
Válaszolok
Alex 2016-12-30 08:44:08
Már elnézést,de...Ez az alak első ránézésre egy buzi zsidó.Már megint ők akarják megmondani,hogy mi jó nekünk.A liberális eszmét,szót kisajátították maguknak és teljesen lejáratják!!!Lassan szitokszó lesz abból is.
Válaszolok
bodislajos 2016-12-29 16:27:59
Kedves hozzászólók, kedves dr. Kocsis Máté polgármester úr!

A polgármester úr egyetértőleg megosztotta a blogposztot a hivatalos fb-oldalán. Kiemelem ide az említett képviselői hozzászólás leiratát a hangfelvétel alapján, aztán írok egy hosszú hozzászólást is a közmeghallgatásról.

"Azt szeretném kérni polgármester úrtól, hogy ha jól tudom, hogy a jogszabályok szerint ő vagy valamely alpolgármester vezetheti a testületi ülést, és a közmeghallgatás is egy, mégoly speciális, testületi ülés. Kérem tehát polgármester úrtól, hogy ne hárítsa át a felelősséget a Csúri Ákosra, aki itt jogi értelemben egy senki, már elnézést. És adja meg a szót annak a kerületi lakosnak, akinek ő nem adta meg a szót."

A hosszú változat a polgármester úr fb-posztja alatt:

https://www.facebook.com/kocsismate/posts/10154508518813241?comment_id=10154509763758241&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R9%22%7D
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?