Blogolj!

Gyárfás Tamástól nem lehet csak úgy megszabadulni

Kecskés István

Bol-dog és Water Lali (leánykori nevén Water Willy) földi helytartója Gyárfás Tamás nem olyan ember, aki csak úgy feladja a harcot. Valahogy az embernek az az érzése, hogy a bejelentett lemondás, majd a leírt lemondás után van még csavar ebben az úszóelnök-választásban fordulat bőséggel. Január 8-án közgyűlés, addig még bármi lehet. Sőt félő, hogy utána is. 

Például mi van akkor, ha valaki Gyárfás Tamást elnöknek jelöli? Kövezzenek meg, de majdnem biztos vagyok benne, hogy ez megtörténik majd. Már csak azért is, mert a bukott bukásra álló elnöknek sokan vannak a zsebében. Klubok, edzők, sportolók lesik minden kívánságát a jóságos és adott esetben bőkezű elnöknek. Akik jól feküdtek Gyárfásnál az elmúlt években azoknak azért nem volt annyira rossz. 

Na de visszatérve arra a nem kívánt forgatókönyvre, hogy Gyárfást elnöknek jelöl valaki január 8-án. Biztosan sokan szavaznak majd rá. Egyrészt biztos, ami biztos alapon, másrészt azért, mert ugye, ha nem változik semmi, akkor az biztos jó, de legalábbis nem rossz. 

És jegyezzünk meg még egy apróságot – amiről korábban az Echo TV adásában beszéltem a videón 15:20-tól – a Magyar Úszószövetség egyik elnökségi tagja Kiss László. Igen, igen a nemi erőszak miatt korábban elítélt, volt úszó szövetségi kapitány. Ez főleg azért érdekes, mert amikor a volt kapitány ügye kirobbant, akkor saját magával kapcsolatban bizalmi szavazást kért Gyárfás, de az elnökségben ottmaradt Kiss. Nem csináltak semmit csak egymást bevédték. 

Hát milyen világ uralkodik az uszodákban?! Milyen világot teremtett Gyárfás Tamás? Ettől a közegtől várjuk azt, hogy bottal kergesse el az elnököt? Azoktól, akik hazudnak össze-vissza beszélnek csak azért, hogy tompítsanak, vagy éppen élesítsenek egy-egy balhét Gyurtáékkal, vagy Hosszúékkal. 

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy van ugye a szövetségnek etikai kódexe, ami idén szeptember 30-tól érvényes, vagyis a múlt bűneiért nem kell felelnie senkinek, nyugodtan dolgozhat az az edző a sportolókkal, aki maga ismerte be, hogy korábban megütötte a tanítványait. 

Gyárfás Tamást nem lehet csak úgy elküldeni. Főleg, ha igazak azok a hírek, hogy már most elkezdett kilincselni a kluboknál, vagyis a január 8-i szavazóknál, hogy ha véletlenül úgy alakul, akkor szavazzanak rá. Persze ezek a hírek biztos ferdítések. 

Jövőre minden kiderül. Hogy mindenki derül-e majd a végén azt nem tudni. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/32600/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?