Blogolj!

Tényleg üzenünk Brüsszelnek


Súlyosan és szó szerint. Jean-Claude Juncker most egy kézzelfogható csomagot kap Magyarországról, amelyet egymaga meg sem tud emelni az Európa Bizottság, pezsgőtől homályos tekintetű nagyvezére. Több mint 2500 polgármester írta alá ugyanis egy dokumentumot a kötelező betelepítési kvóta ellen. Mert van olyan, akinek mindet többször kell mondani, hogy végre egyszer megértse. Most akkor megmondjuk kétezerhatszázszor, hátha célbaér az üzenet az alkoholgőzön át.

Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke még október végén bejelentette: megfogalmazott egy levelet Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság (EB) elnökének, ebben arra kéri, hogy hallja meg a magyar emberek hangját, a migránsok behívása és szétosztása helyett az európai emberek és a határok védelméről gondoskodjon. Az MJVSZ elnöke felkérte a polgármestereket, csatlakozzanak aláírásukkal a levélhez, hogy közösen védjék meg a magyarországi falvakban, városokban élőket.

Szerdán egy sajtó tájékoztatón meg is mutatták azt a kupacot, amely 2640 polgármestertől érkezett, de a szám még a mai napon is nőtt, és vélhetően érkeznek a következő napokban is a dokumentumok. Ez már most is a polgármesterek több mint 80%-a, akik ezúton tiltakoznak a menekültek betelepítése ellen – nyilatkozta Szita Károly.

Földeák Község polgármestere Hajnal Gábor elmondta: tisztán látszik, hogy akik Európába érkeztek, nagy százalékban nem a szó legszorosabb értelmében vett menekültek. Nem az a korosztály özönlik a kontinensre, amely családját féltve hagyta el otthonát. Akik itt vannak, azok között rengeteg lehet a potenciális terrorista és ez aggasztó.

Keszey János, Balatonalmádi polgármestere szintén csatlakozott, természetes volt, hogy ő is aláírta ezt a papírt, hiszen elsöprő többséggel döntöttek úgy a Balatonalmádiak, hogy nem kérnek a menekültekből. Mondanivalóját végül egy személyes megjegyzéssel zárta: ¬ Innen az 1 éves unokámhoz megyek, és szeretném ha biztonságban nőhetne fel.

Szita Károly még zárásul elmondta, tudomása szerint Magyarország az egyetlen, amely ehhez az eszközhöz nyúlt, és ilyen módon próbálja megértetni az EB elnökével a nyilvánvalót. Nagy kérdés persze, hogy ebből mit szűr majd le a falu bolondja, aki egy darabig tud szórakoztató lenni, majd idővel kezd roppant idegesítővé válni, és végül mindenki a pokolba kívánja. Mi már valahol a második és harmadik fázis közt tartunk.

Egészségére Juncker úr, erre koccintson egyet!

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/32364/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?