Blogolj!

A Lapo-sztori, avagy a felső tízezer kábszere

Hogy ne csak a bevándorlókról és a december 4-i népszavazásról szóljanak az olaszok mindennapjai, azért itt is van bulvár téma rendesen. Figyelemelterelés gyanánt mindenki tudhatja a szépséges televíziós műsorvezető asszonyok legújabb szerelmi hódításait, vagy csalódásait, a sorozat, vagy a valóságshow szereplők legbelsőbb magánügyeit.

Az elmúlt napok legnagyobb dobását azonban ismételten Lapo Elkann-nak köszönheti az olasz nép. A név a felületes szemlélőnek nem mond túl sokat, hiszen sem a Lapo, sem az Elkann név nem olasz. De ha valaki tájékozottabb az olasz felső tízezer családjainak névsorában, máris tudja, hogy ő bizony a FIAT-hoz szorosan kötődő Gianni Agnelli úr, unokája.

Lapo New Yorkban született 1977-ben, nem mellesleg egy zseniális marketing szakember, mégis megbízhatóan, időről időre szolgál a világ számára valami kiugró botránnyal.

Lássuk csak. 11 éve, 2005-ben Torinóban egy transzszexuális prostituálttal töltött éjszaka után kábítószertúladagolással szállították kórházba. Akkor szerencséje volt. Utólag megjegyezte, hogy “hülye voltam", amivel lezártnak is tekintette az ügyet.

Aztán néhány éve, két pincérként dolgozó fivér szedte össze az utcán parkoló autók között félmeztelenül fekvő Lapot. Hazavitték magukhoz, filmre vették, amint drogozik, majd hálát követeltek azért, hogy a videót nem adták el az első arra járó jöttmentnek.

És folytathatnánk a hihetetlen baleseteivel.

De mindez csak bemelegítés, mert a múlt hétvégén New York 28. utcájában történt eset mindent visz.

Lapo New Yorkba utazott, hogy üzleti ügyei intézése után ott töltse a Hálaadást követő hétvégét. Ez eddig normális is. A hétvége aztán egy őrületes, kábítószeren és alkoholon alapuló “ünneppé” fajult, amit Lapo ismét egy transzszexuális prostituált társaságában töltött. A drog, ami a "party" alapját adta, vészesen fogyni kezdett, s az új adag beszerzését a környéket ismerő prostituált vállalta. A fizetés körül azonban vita támadt, mert a gazdag családból származó Elkann úrnál nem volt elég apró, hogy kiegyenlítse a cechet… Ezért úgy döntött, hogy eljátssza a saját elrablását a családjának, hogy váltságdíjként nyomorúságos 10 ezer dollárt kérjen. Egy Agnelli-unokáért…

Végül ezen a banánhéjon csúszott el. Az összeg “nagysága” ugyanis gyanús lett a család azon tagjának, aki a new york-i rendőrséghez fordult, hogy legyenek jelen az “üzlet” lebonyolításánál, azaz a váltságdíj kifizetésénél.

És akkor minden kiderült. Pillanatok alatt lelepleződött minden, Lapo, a zsenális üzletember bevallotta, hogy az ő ötlete volt az emberrablási színjáték. Letartóztatták, és abban a pillanatban óvadék ellenében el is engedték. Az útlevelét ugyan nem vonták be, de január 25-én meg kell jelennie a bíróságon.

Büntetőeljárás indul ellene és valószínűleg el is ítélik. 2-10 év szabadság vesztés járhat a mókáért.

Nem azért, mert drogozott, nem is azért, mert egy transznemű prostituálttal volt kalandja. Egyszerűen azért, mert az eljátszott emberrablás - bűncselekmény. Az a tény, hogy mindezt kábítószer hatása alatt tette nem lesz enyhítő körülmény.

Természetesen az olasz közvélemény a cinkos összekacsintásokon kívül nem akar bíráskodni az Agnelli-sarj felett sem vertikálisan, sem horizontálisan. Ugyanis ez a bolond zseni az olaszok többségének szimpatikus. Ráadásul itt szentség, hogy mindenki a saját maga életének a tulajdonosa, mindenki azzal fekszik le, akivel neki tetszik, senki sem törődik vele. Sőt, ha valakinek pénze van rá – s tulajdonképpen akkor is, ha nincs – teletömheti magát drogokkal, ez is az ő dolga. De aki a büntetőtörvénykönyvvel játszadozik, annak fizetnie kell a következményekért. Főleg Amerikában. Akkor is, ha gazdag.

Mi kívánjuk Laponak, hogy sikerüljön olcsón megúsznia, mint ahogy ez gyakran nagyapjának is sikerült. Hová is lennénk a balhéi nélkül?

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/32269/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?