Blogolj!

El a kezekkel Cseh Lászlótól!

Kecskés István

El a kezekkel Cseh Lászlótól!

Vagy, ahogy Csurka Gergely a Magyar Úszószövetség sajtófőnöke fogalmazott: "Cseh Lacit ne!"

Áll a bál az úszóknál és a sportág egyik magyarországi idolját fegyverként akarják használni. A kétszeres világbajnok nincs könnyű helyzetben. Sőt, talán az összes sportoló közül ő van a legnehezebb szituációban, hiszen ő tagja az szövetség elnökségének, sőt még abba a bizottságba is bekerült, amely azt hivatott vizsgálni, hogy mennyi alapja van azoknak az állításoknak, amelyekre hivatkozva Hosszú Katinkáék az egész elnökség lemondását követelik.

Cseh László, a saját maga kikezdhetetlenségének a csapdájába esett. Mindenki őt akarja. Az elnökség is, meg a forradalmárok is. Pont azért, mert az ő egész pályafutása a tisztességről, az egyenességről szól, röviden: hiteles.

Nyilván Hosszú Katinka most a legnagyobb sztár, de azért azt mondjuk már ki, hogy minden egyes szava mögött az amerikai férjét és edzőjét Sean Tusupot sejtjük, akit annak ellenére sem fogadtunk be, hogy háromszoros olimpiai bajnokot csinált az úszónőből. Aztán persze nagy kedvenc Gyurta Dániel is, de az ő megnyilvánulásai meg inkább egy diplomatát idéznek, bár reményeik szerint nyer még néhány aranyat a nemzetnek. Aztán ott van Kapás Boglárka, akit egy ország (férfi)lakossága imád, de pont azért, mert egy sikeres és aranyos kislány, nem tőle várjuk a forradalom megnyerését. Verrasztó Evelynt is sokan kedvelik, de a népszerűsége messze van a felsoroltaktól. Verrasztó Dáviddal kapcsolatban meg eredményekre nem sokan emlékeznek, balhékra annál inkább.

És akkor itt van Cseh László, akiről a forradalmárok elterjesztik, hogy lemond az elnökségben betöltött posztjáról, a szövetség vezetői meg kimondva, kimondatlanul azt várják tőle, hogy mentse a mundér becsületét, az ő pályafutását példaként állítva akarják fényezni az elmúlt években végzett munkájukat. Jól látható, hogy mindkét oldal – szörnyű leírni is, hogy kettészakad az úszás... – Cseh Lászlótól várja a megoldást, mert amit ő mond az lesz. A kétszeres világbajnok viszont nem száll be a harcba. Inkább úszik, ezzel pedig megőrzi a hitelességét.

Hagyják is őt békén.

El a kezekkel Cseh Lászlótól! Másként: "Cseh Lacit ne!"

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/31937/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?