Blogolj!

Csóválhatja a farok a kutyát?


Az előttünk álló napok egyik nagy kérdése: csóválhatja-e a farok a kutyát? 

Mert a Jobbik – maradva a hasonlatnál, a farok – azok után, hogy hazaáruló párt lett, mert csatlakozva a Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor, Széll Bernadett és – ide most kellene írni egy karakteres szocialistát a parlamenti frakcióból, de mivel nincs, így általánosítsunk – az MSZP alkotta kvartetthez meggátolta az Alaptörvény módosítását, és most új javaslatot terjesztene az Országgyűlés elé ebben a témában. Egészen pontosan beadná a Fidesz korábbi javaslatát, kiegészítve egy mondattal, ami a letelepedési kötvény elutasítására vonatkozik.

Kocsmában azt szokás mondani erre: ehhez már pofa kell

Fotó: MTI

Másként fogalmazva: ez már tényleg óvoda. Gabikától elvette valaki a nínós autó, aki ezért egy irgalmatlan nagyot rúgott az elkövetőbe, de ezt azzal indokolja, hogy ő csak azért buktatta el a felebarátját, mert igazából ő akarta neki átadni a kocsit. 

Az elmúlt évek eseményeiből úgy tűnik, hogy a baloldali törpepártokkal és a Jobbikkal ellentétben a Fidesz-KDNP egy kicsit sem hazaáruló. Számtalan olyan törvényt tudnánk sorolni, a kettős állampolgárság bevezetésétől kezdve, a kerítés építésen át, az Alaptörvény-módosítási javaslatig. Ellenben a Jobbik semmi mást nem akar, csak saját magát fényezni, hiszen nem szavazta meg az előterjesztést, mert azt a kormánypártok hozták elő, de most egy mondatot még belesűrít és ismét a ház elé vinné. Egy olyan passzust tenne, aminek semmi értelme. De írjuk le lassan is, hogy Vona Gábor megértse: jelenlegi formájában meg-szű-nik a le-te-le-pe-dé-si köt-vény! 

Vége, elég volt, nem kell, nem lesz. Befejezték. 

A helyzet az, hogy erős gyanú szerint egyébként Vona Gábort és haverjait – bocsánat, mozgalmát – most sem a haza érdekeinek szem előtt tartása vezérli. Az óvodás megsértődött. Beszóltak neki és most hisztizik. 

Tör-zúz.

Már nem sok minden van épen körülötte. Romokban van ő maga, a pártja és annak a rajongótábora is. Menetelés ez a vágóhídra.

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/31678/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Stefan 2016-11-17 10:03:23
A Jobbik, oriasi politikai hibat kovetet el, a nepszavazas es a parlamenti szavazas az alkotmany modositasrol le van zarva, sikertelen volt, ehez nem lehet, nem szabad, nem kell visszaterni. Ha a Nepszavazas elott a Jobbik komolyan gondolta volna a "csendes tamogatast" a Fideszel es a Kdmp vel, sokkal nagyobb tomegeket lehetet volna megmozgatni, a nepszavazas sikere erdekeben, mondjuk az a 4,5 millio szavazopolgar nagyon nagy utokartya lett volna az Oszmagyarsag jovojenek erdekeben.Tobbet kellet volna az egyszeru emberek kozott jarni, nem tv reklamokon es ujsagokon jeresztul uzengetni,keregetni a polgarokat.......oriasi fatalis hibat kovetet el a Fidesz, Kdmp , es a Jobbik.......magaban a politikai kuzdoteren sem latott,taoasztalt egyseget a nep a nemzet. Itt minden partnak engedni kellett volna, konszenzust kotni az Nepszavazas sikere erdekeben, uraim ez olyan tema volt, hogy itt nem szabad lett volna nagykepuskodni,egymas szenyeset terigetni senkinek, ....Kerdezem en Mi Magyarok mikor tanuljuk mar ezt meg?..............A Jobbik kezdemenyezese ,egy befejezet pokerjatek...
Válaszolok
külsős kelemen 2016-11-13 17:34:57
(H).V.G

Mit törődöm a hazával? /Petőfi Sándor/

(A Hazának e nagy bajával, inkább ölelkezem a balos politikával)
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?