Blogolj!

Hazudott a szegedi alpolgármester


Közlekedési baleset részese volt a szegedi alpolgármester Szentgyörgyi Pál (MSZP). Előfordul az ilyen. Volt már ilyen és lesz is még. A politikus, szolgálati autójával nekiment az egyik helyi villamosnak. 

A város tulajdonában lévő autóban jelentős kár keletkezett. "Kiszakadt a bal első futómű, szétzúzódott a lökhárító bal oldala, ripityára tört a bal első fényszóró, valamint összeroncsolódott a bal első sárvédő, a bal első ajtó és a küszöb is – helyszíni tapasztalataink alapján ilyen komoly sérülésekkel javítják az egyik szegedi autószervizben a Polgármesteri Hivatal korábbi büszkeségét, azt a szolgálati Škodát, melyet Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester vezetett egy városi tulajdonban lévő villamosnak október 12-én. Szorgos kezek reparálják és cserélik az elemeket, hogy november elejére a régi fényében csilloghasson a szétcsapott gépjármű. De mibe kerül ez a szegedi adófizetőknek?" – írja a szegedma.hu oldal. 

Magához a karambolhoz valamilyen oknál fogva nem hívtak rendőrt. A szegedi portál szerint  "Szentgyörgyi ezt azzal indokolta, hogy nem történt személyi sérülés… Csak azért kellett volna rendőrt hívnom, mert politikus vagyok? – értetlenkedett az alpolgármester, akinek már bőven van akkora politikai múltja és rutinja, hogy tudja a választ saját (költői) kérdésére: saját szerepének tisztázása miatt lett volna erre szükség egy ilyen „zúzós” balesetnél."

Mert például ha megfújta volna a szondát, akkor kiderült volna, hogy még véletlenül sem volt ittas az esetnél. Így viszont nyugodtan pletykálhatnak a szegediek arról, hogy ittas volt az alpolgármester – még akkor is, ha esetleg nem. 

Időközben a szegedma.hu kiderítette, hogy drága lesz az autó javítása: "a szerviz munkatársa megerősítette az értesülést: valóban 2,5 millió forintot is elérheti a hivatali autó rendbe tétele az elemek cseréjével, fényezéssel, festéssel, kvázi a gazdasági totálkár határától beszélünk."

A szegedma.hu az információk tükrében megkérdezte Szentgyörgyi Pált és a polgármesteri kabinetet is, kitartanak-e amellett, hogy csupán kisebb koccanás történt, még mindig úgy érzik-e, hogy nem kellett rendőrt hívni az esethez.

A portál értesülései szerint az ügyben rendkívüli ülést készül tartani a DK-s Binszki József által vezetett jogi bizottság.

Gyanús, hogy az alpolgármester hazudott, hiszen miközben duplán is kárt okozott a közvagyonban – a villamosban és a szolgálati autóban is – azt koccanásnak állította be, ám úgy tűnik többmilliós kár történt. Azt meg már sosem tudjuk meg, hogy ittas volt-e a baleset időpontjában vagy sem, de már önmagában a hazugság is elég ahhoz, hogy eltávolítsák a szegedi közéletből az MSZP-s politikust. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/31301/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Csaba 2016-11-09 14:55:14
Na és?!
(Ugye ismerős és párthű szöveg.)
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?