Nem volt telitalálat a hatos lottón
Nyerőszámok: 15, 21, 22, 23, 28, 39 Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 132 875; a 4 találatos szelvényekre 11 285; a 3 találatos szelvényekre 2440 forintot fizetnek.
Blogolj!

Ellenforradalomról beszél a pufajkás Horn unokahúga


Havas Szófia, az MSZP politikusa a következőket mondta az orosz közszolgálati televízióban az 1956-os forradalom és szabadságharc kapcsán:

"A forradalmárok házról házra járva keresték a kommunistákat és a zsidókat (...) a forradalom nem törhetett volna ki a CIA által kiképzett, volt nácikból álló diverzánsosztagok nélkül, akik a fasiszta-ellenforradalmi puccsot voltak hivatottak előmozdítani."

Szóval "fasiszta ellenforradalom."

Nem könnyű megemészteni, hogy egy magyar ember – esetében a nyelvtudást tekintsük a nemzetiséggel egyenértékűnek – lábbal tiporja az egyik legszentebb történelmi eseményünket. Teszi mindezt az orosz közszolgálati tévé adásában, ami tekintve, hogy hatvan évvel ezelőtt a forradalmárok épp a szovjet elnyomás ellen küzdöttek, külön pikantériát ad minden szavának.

Meg az is, ha egy kicsit belenézünk az amúgy orvos végzettségű Havas Szófia múltjába. Apja, Horn Géza egykori filmrendező, Horn Gyula néhai miniszterelnök, korábban főállású kommunista, "pufajkás" testvére. Vagyis az egykori állampárti, majd "demokratikus" vezető közvetlen leszármazottjáról beszélünk Havas Szófia esetében.

Csodálkozunk egy pillanatig is azon, hogy hamisítja és gyalázza a történelmet? Így nevelték, ezt a példát leste el.

Csak a történelmi hűség kedvéért idézzük fel, hogy Horn Gyulával kapcsolatban mi olvasható az internetes lexikonban:

"1956. október vége, november eleje között – állítása szerint – nemzetőr volt, majd belépett a megalakuló Magyar Szocialista Munkáspártba (MSZMP). 1956 decemberétől 1957 júniusáig az MSZMP KB felkérésére a karhatalmi őrszolgálatnál, az úgynevezett pufajkásoknál volt állományban.

Horn Gyula nyilatkozatai szerint filmrendező bátyját a forradalom alatt fegyveres felkelők ölték meg, jóllehet Horn Géza halálának körülményei máig vitatottak, többek szerint egy szovjet jármű gázolta őt halálra. Géza lánya október 30-án született."

Szóval az sem tisztázott, hogy Havas Szófia apja milyen körülmények között hunyt el. Lehet, hogy egy szovjet tank gázolta el, s hatvan évvel később a lánya ellenforradalomnak nevezi az 1956-os eseményeket. Elmebaj...

Ráadásul nem először teszi. Nézzük miket mondott 2007-ben az origo.hu-nak:

"Én például 1956 esetében nem szoktam forradalomról beszélni, mert a börtönből kiszabadult nyilaskereszteseket nem tudnám semmilyen módon forradalmároknak nevezni. Ahogyan azokat a géppisztolyokkal köröző fiatalokat sem, akik ugyanúgy járták a házakat, mint 1944-ben zsidókra vadászva."

Szinte ugyanazt mondta kilenc éve, mint most. Valószínűleg ez végleg becsípődött neki. Az egészben az a vicc, hogy a korábbi megszólalása esetében ugyan morgolódott kicsit az MSZP, most meg azt mondják, hogy ez nem a párt véleménye, de komolyabb lépés nem követte.

Egy demokrata eszméket valló pártból úgy repült volna az aki ilyeneket mond, mint az a bizonyos macska...

De Horn Gyula unokahúga folytathatja ámokfutását és gyalázhatja, hamisíthatja tovább a történelmet. Szerinte szinte biztosan Kádár János is jó fej...

 

 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/31282/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?