Nem volt telitalálat a hatos lottón
Nyerőszámok: 15, 21, 22, 23, 28, 39 Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 132 875; a 4 találatos szelvényekre 11 285; a 3 találatos szelvényekre 2440 forintot fizetnek.
Blogolj!

Az MSZP fütyül 56 hőseire

Kecskés István

 

Az MSZP frakciója testületileg kihagyta a mai parlamenti ülést. 

Annyi baj legyen! – mondhatnánk. Több is veszett Mohácsnál! – tehetnénk hozzá. 

Csakhogy ma nem egy egyszerű nap volt: a magyar Országgyűlés ünnepi ülésen emlékezett meg az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről. Vagyis az egykori állampárt, az MSZMP jogi és politikai utódja az MSZP nem kívánt fejet hajtani azok előtt az ismert és ismeretlen hősök előtt, akik hatvan évvel ezelőtt vérüket adták a magyar szabadságáért. 

Vagyis fütyültek az egészre! Ez pedig több, mint arcátlanság, erre nem elég jó szó, hogy felháborító. 

Talán az a jó kifejezés erre, hogy bizonyíték. 

Bizonyíték arra, hogy semmibe veszik az 56-os forradalmat, bizonyíték arra, hogy a mai napig is az MSZMP útján akarnak járni, s erős nosztalgiát éreznek a Kádár-korszak diktatúrája iránt. 

Persze egy demokráciában ez a döntés is belefér – fér, egy fenét! –, de akkor csendben lehet maradni a hétköznapokon is. Nem kell bejárni a parlamentbe a továbbiakban sem, sőt a választásokon sem kell részt venni. Lehet otthon nosztalgiázni a tömeggyilkos Kádár Jánosról, vagy esetleg Rákosi Mátyásról, netán Marxról, Engels-ről, Leninről. Csak akkor nem kell áldemokratát játszani, be kell látni, hogy az MSZP-nek hiányoznak a diktatúra évei.

Ahogy a Fidesz frakció a közleményében fogalmazott: "Távolmaradásával az MSZP kiírta magát a jóérzésű demokratikus közösségek sorából. Ilyen viselkedésre nincs, nem lehet magyarázat."

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/31255/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?