Blogolj!

Feltételes hazaszeretet


Vona Gábor egyre inkább olyan, mint egy elszabadult hajóágyú.

A cukiskodni próbáló – kiskutyákat simogató – szélsőjobboldali Jobbik vezér ma négyszemközti beszélgetés keretében találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel, majd a politikai protokollt felrúgva fogta magát és az eszmecsere után beszámolt arról, hogy miket mondott. Már ez a dicsekvés is fura egy kissé (úgy is mondhatnánk, hogy mi a túrót képzel magáról!), de nézzük, hogy mivel is büszkélkedett: 

Nem csak szegény migránsokat, hanem gazdag migránsokat sem akarjuk, hogy Magyarországra telepítsenek (...) se szegény terrorista, se gazdag terrorista ne jöjjön, se Juncker, se Rogán ne tudjon bevándorlókat betelepíteni az országba.

Vagyis: Vona ragaszkodott a letelepedési kötvények felfüggesztéséhez, mert ha ez nem történik meg, akkor nem hajlandóak támogatni az alaptörvény-módosítást.

Mi van?!

Most tényleg olyan lett Vona Gábor, mint az MSZP elnöke Molnár Gyula, aki annak ellenére sem engedi megszavazni frakciójának az Alaptörvény módosítását, hogy korábban ezzel kapcsolatban egyértelműen a támogatásáról biztosította a kormányt. (Ő maga nem országgyűlési képviselő, vagyis ebben az esetben egy kicsit kibic, akinek semmi sem drága.) Vona meg kezdetektől azt mondta, hogy nem kell népszavazás, elég az alaptörvény módosítása… Ehhez képest most feltételeket támaszt. Vona Gábor abban a hitben él, hogy bizony most ő fújja a passzátszelet.

Ki kell, hogy ábrándítsuk. Azzal, hogy egy négyszemközti, elméletileg a nemzet érdekében tett megbeszélést – önön szobrát farigcsálva – kipofázott, pont az ellenkezőjét érte le: kiírta magát a komolyan vehető politikusok köréből. Vagyis Vona Gábor szocialista szintre süllyed. Hihetetlen, de a dicsekvő pártelnök szavaiból az derül ki, hogy a Jobbik MSZP-sedik. 

Nárcisztikus, önimádó énje előtérbe hozta a szájhőst. Vona csak feltételekkel szavazná meg a magyar nemzet védelmét és azt is, hogy Magyarország népességének összetételét Brüsszelből ne lehessen módosítani. Milyen jobboldali mozgalmi vezető az, aki feltételekkel hajlandó megvédeni a hazáját, a nemzetét?

Fura.

De mondjuk kérhetett mást is. Például azt, hogy az éj leple alatt fessék át a parlamentet kékre. Vagy adjon neki Orbán fotókat arról, hogy miként szavazott – hátha véletlenül IGEN-t ikszelt… Vagy esetleg adja meg Merkel asszony telefonszámát és Juncker kedvenc koktéljának összetevőit. Akár azt is szabhatta volna feltételnek, hogy elkéri Orbán Viktor fogászati leleteit. Vagy mondjuk azt, hogy hagyjuk az egész Alaptörvény-módosítást a csudába, mert neki most sokkal fontosabb a saját mondandója, érdeke, mint a nemzet.

Nem tudjuk, hogy ezeket is mondta-e, lévén négyszemközti volt a beszélgetés. Ezeket – talán – nem mondta. Vagy ki tudja? Lehet, hogy igen, csak ezekkel nem akart dicsekedni. Az mindenesetre kiderült, hogy politikai értelemben Vona komolytalan szereplő. S mint ilyen, kissé vicces, ahogy el akarja hitetni, hogy zsarolja sarokba szorítja a kormányt. Ez azoknál a szájhősöknél dívik, akik már fűhöz-fához rohangálnak az örömhírrel, hogy bejutottak „abba” a szobába.

Bejutott

Nekünk úgy tűnik ez után a megnyilatkozás után, hogy mélyre el kell raktároznia az élményt, mert ez a négyszemközti egyszeri volt és megismételhetetlen. Vona ugyanis nem megbízható. Semennyire.

Így aztán – egyelőre – megmaradt a feltételes hazaszeretet egy másik dimenziójában. Egyelőre.

Egy dolog azonban biztos: Vona és a Jobbik elkezdett az MSZP kottájából játszani.

Összenő, ami...?

3
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/31077/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Zsuzsa 2016-10-22 08:06:39
Négy szócskát üzenek: A haza minden előtt.
Nemhogy egy ilyen báb előtt.

A haza sem számít, csak feljebb kússzon az uborkafán. Hogy eddig a hazáról másképp vélekedett? Ja kérem, van, akinek az uborka nemesebb. Még jó, hogy idejében kiderült.
Válaszolok
Andy 2016-10-19 14:29:35
Vona becsap mindenkit,ez a lényeg.Egy szava sem hihető.A körítés-az ujságírótól.gagya,süket duma.
Válaszolok
Targitaosz 2016-10-19 11:01:36
A letelepedési kötvény kivezetése, ill. ennek esetleges következményeire adandó válaszok már hónapok óta a gazdasági tárca előtt vannak. Vona ez irányú ultimátuma nem lehet gond.

Az már más kérdés, hogy aki először alkotmánymódosítást követel, majd obstruálja a népszavazást, majd látványosan egyetértett a konkrét alkotmánymódosítással, majd nem ért egyet vele, és feltételekhez köti a szavazatát, az holnap milyen javaslattal állhat még elő ez ügyben.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?