Nem volt telitalálat a hatos lottón
Nyerőszámok: 15, 21, 22, 23, 28, 39 Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 132 875; a 4 találatos szelvényekre 11 285; a 3 találatos szelvényekre 2440 forintot fizetnek.
Blogolj!

Forradalomra készül az LMP?


“Ha nem sikerül a kormányváltás, akkor már csak a forradalom jöhet."

Ez az ijesztő mondat Hadházy Ákos száját hagyta el egy vasárnapi demonstráción. Az LMP társelnöke szerint 2018-ban hosszú időre eldől hazánk sorsa és ha nem cserélik le a kormányt, akkor forradalom jöhet – persze ezt a politikus nem támogatja, mint gyorsan hozzátette.

Akkor meg miért mondta?

Egyébként semmi másról nincs szó, csak arról, hogy ismét láthattuk, mit jelent a demokrácia a baloldali, liberális formációknak. A demokrácia LMP-ül annyit tesz, hogy ha nem ők, vagy az elvbarátaik nyernek, akkor az vagy ordas nagy csalás volt, vagy forradalomnak kell következnie. Kicsit olyanok ezek az LMP-sek – DK-sok, Együttesek, PM-esek, MSZP-sek –, mint a gyerek, aki a társasjátékban nem tud hatost dobni és a többieket hibáztatja, mert nincs szerencséje.

A fenti kijelentést, amúgy a demokrácia és a sajtószabadság melletti tüntetésen tette Hadházy. Vagyis egy olyan eseményen, amely minden kétséget kizáróan mutatta, hogy demokráciában élünk, hiszen mindenkinek, még a forradalmat vizionalizáló (váró?) politikusoknak is van lehetősége megszólalni. 

A baj az, hogy a forradalom nem demokrácia. Márpedig, ha nincs kormányváltás 2018-ban – egyelőre minden jel azt mutatja, hogy nem lesz –, akkor a fegyveres harcokat, az amúgy a választásokon rendszeresen elbukó LMP és elvbarátai robbanthatják ki. Csak úgy demokratikusan.

Annyit segítsünk azért ennek a LMP-s forradalmárnak, hogy a demokráciában a többség akarata nyer. Vagyis egy választás után, az alakít kormányt, akire a legtöbben szavaztak. Ilyen ez. Így találták ki néhány évszázaddal ezelőtt. Ez még akkor is így van, ha valaki a legaljasabb kampányfogást veti be, vagyis azzal ijesztgeti a többséget, hogy az életével fizethet, ha ugyanúgy szavaz, mint tette az elmúlt alkalmakkor. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/31031/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?