Blogolj!

Nincs diktatúra, sajtószabadság van

Kecskés István

"Magam nem gondolom, hogy diktatúra lenne, vagy ne lenne sajtószabadság."

Na, ki mondta ezt a mondatot?

Nem, nem Bayer Zsolt. Nem is a Magyar Idők, vagy a Magyar Hírlap írta és – elnézést, hogy ide sorakozom – nem is én.

Az idézet Fiala Jánostól származik.

Bevallom nem vagyok tisztában a rádiós műsorvezető politikai hovatartozásával, vagy a beállítottságával, de valahogy azt érzem, hogy nem feltétlenül sajátja a kormányzati propaganda.

És mégis.

"Magam nem gondolom, hogy diktatúra lenne, vagy ne lenne sajtószabadság" – mondta Fiala János a csütörtök délutáni Kormányinfón.

Abban az időszakban, amikor magyar közreműködéssel a nyugati sajtó egy része arról ír, hogy Magyarországon diktatúra van, vagy éppen a baloldali, liberális gondolkodók azt harsogják mindenfelé, hogy hazánkban megszűnt a sajtószabadság mindenképpen érdekes ez az összetett mondat.

Fiala Jánost lehet szeretni és utálni – nekem nem a kedvencem –, de hogy a szavainak általában súlya van, az biztos. Általában olyat mond, amire az ember felkapja a fejét, vagy ideges lesz tőle, vagy annyira bólogat, hogy az autóban rádiót hallgatva lefejeli a kormányt. Már a jármű kormányát, nem az országét.

Szóval, ha már van olyan, aki a jobboldalnak, a konzervatívoknak nem fogadja el a véleményét, akkor vegye figyelembe azt, amit Fiala János mondott:

"Magam nem gondolom, hogy diktatúra lenne, vagy ne lenne sajtószabadság."

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/30965/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?