Blogolj!

Fotelszavazók


Fotelszavazók.

Azt hiszem be kell vezetnünk ezt az új fogalmat. Egy napja nézzük, figyeljük, hogy ki miként értékeli a vasárnapi szavazás végeredményét. Bevallom az a kedvencem, amikor azt hallom, hogy, akik nem mentek el szavazni, azok mind igent mondtak.

Szerintem meg csendben maradtak.

Ha mind elmentek volna és nyernek az "igenek" akkor lehetne dumálni. Akkor számon lehetne kérni a kormányt, akkor jöhetne a Kósa Lajos által felvetett, pálcát lehetne törni a kormány és a miniszterelnök felett is. Söpörhetne az ellenzéki vihar.

De így?!

Amikor többmillió fotelszavazó országa vagyunk, akkor talán jobb lenne mélyen hallgatni. Nem a kormány, vagy Orbán Viktor veszített, hanem az ország, a nemzet.

Ha itt olyan nagyon nagy kormányváltó hangulat lenne, akkor vasárnap fogta volna magát minden fotelszavazó, elballagott volna az urnához és bedobott volna egy igent. Nem tették meg, hanem hallgattak és most ők lettek a kormányváltó erő. Ha azok, ha nem.

Nem vagyok politológus, csak egy a 15 millió magyarból. A szüleim azért küzdöttek, hogy Magyarországon demokrácia legyen. Én ezt csak kaptam tőlük, illetve az 1990-es felnőttektől, akik elérték ezt nekem, nekünk. Amióta lehet megyek is szavazni. Hitelesen tudom támogatni, vagy bírálni a kormányt, a képviselőket és a polgármestert is. Moroghatok most azért, mert nem lett érvényes a vasárnapi szavazás. Ha nem mentem volna szavazni, akkor most én is ellenzéki lennék. Vagyis Molnár Gyulával, Gyurcsány Ferenccel, Juhász Péterrel, Fodor Gáborral, vagy éppen Szél Bernadettel vennének egy kalap alá.

Kikérném magamnak.

Persze nem is vagyok fotelszavazó.

Élvezem a demokráciát. Kiharcolták nekem, csak élnem kell vele. Hogy beleszólhassak és másnap is lehessen véleményem.

Hogy mi lesz most nálunk kvóta-ügyben? Nem tudom. Ellenben, aki otthon maradt vasárnap, annak nem is lehet véleménye. Az viselje a következményeket. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/30705/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Kati 2016-10-04 11:04:39
"Nem a kormány, vagy Orbán Viktor veszített, hanem az ország, a nemzet. " - ami az ellenzék alaptörvénybe ütköző távolmaradás buzdításából is fakad. Erre oly büszkék a szemét hazaárulóink? Ott ülnek a parlamentben ezek a nemzetárulók, förtelem. Hogy néznek a 3,3 millió magyar állampolgár szemébe? Mert csak a véleményt nyílvánítók számítanak, a közönyös lustáknak nincs véleménye.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?