Blogolj!

Almával dobáló, teát locsoló migránsok

Kecskés István

Mi itt az ország közepén sok mindent tudunk a migránsokról, sőt hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy mindent tudunk az illegális bevándorlókkal kapcsolatban. 

Talán kiábrándító lesz, de úgy tűnik, hogy csak részinformációink vannak, az ismereteink felületesek. Ma beszéltem egy lánnyal, aki szemtől szembe találkozott a migránsok tömegével. Tavaly ott is volt, amikor a kis faluján keresztülvonult a bevándorló horda, át tökön, paszulyon, ahogy szokás mondani. A települését védve végig ott volt, amikor jöttek a bevándorlók. Úgy volt vele, hogy jobb, ha segít a férfiaknak a rend megőrzésében, mintha tétlenül ül otthon. 

Az ember persze érző lény – főleg, ha nő. 

"Adtam egy almát az egyik migráns nőnek. Egy perc múlva ott volt a férje és konkrétan álcsúcson dobott a gyümölccsel, feldagadt az arcom."

Ilyen is volt. Meg volt ott más is. 

"Jött egy család. A férfin két takaró. A nő rendesen felöltözve. A gyereken még zokni sem volt, lila volt a szája. Vittem ki a családnak egy csésze forró teát, átadtam az anyukának. Egy pillanat múlva rám öntötte az egészet a családfő. A teát a településünket óvó katonák adagjából vettem el."

Cigaretta és zokni nélküli gyerek

Két ízelítő a migránsok mentalitásából. 

Az nem kérdés, hogy Krisztina elmegy szavazni és az sem nagyon lehet vita tárgya, hogy hova húzza majd az ikszet. 

Ő tudja, milyenek a migránsok. 

Nekünk itt az ország közepén csak felületes információink vannak. 

Szerencsére. 

De nekünk is tudnunk kell, hogy mit kell ikszelnünk vasárnap. NEM felejthetjük el. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/30646/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?