Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

„Lekurvázzák az itteni asszonyokat” – Levél Itáliából, 2. rész

Hosszú és alapos levelet kaptunk Olaszországból egy ott férjhez magyar művésznőtől. A levélben a mindennapok tapasztalatáról számol be, amelyet nem nagyon jelenít meg sem a honi, sem az itáliai média. Mi most egy kicsit hiány pótlunk… II. rész. 

„És akkor beszéljünk arról, hogy azok a szerencsések, akik megkapják a menekült státuszt hogyan élnek. Az igazi probléma és társadalmi feszültség itt kezdődik. Azonnal hozzák a feleségeiket, a gyerekeiket, a szüleiket.

Ezeknek az ellátását az olasz állam, azaz az olasz adófizetők állják. Mert:
egy 4-5 gyerekes egykeresős (tegyük fel, hogy az apa dolgozik..., de a feleség SOHA!!!! Ő a gyermekkihordó inkubátor. Míg az olasz fiatalok munka és kereset hiányában nem vállalnak gyereket, ezek futószalagon gyártják őket.) család 20-30 euró/hóért kap egy 140nm-es városi bérlakást (ennek a bérleti díja egy olasz családnak 400-500 euró, plusz a rezsi), ingyen jár nekik az iskolai felszerelés, a tankönyvek, a menza. Ez az olasz családok zsebét rendesen megterheli. Ingyen kapják az orvosi ellátást. És nem azért, mert nincs betegbiztosításuk, ami különben általában nincs.
Itt a betegbiztosítással rendelkezőknek is fizetni kell a szakorvosi vizitekért. Az ár 25 eurótól a csillagos égig van. Én már fizettem egy vérvételért 280 eurót.

Mindezért cserébe levetették az iskolák faláról a keresztet, mecsetekért, muzulmán központokért tüntetnek, nem hajlandóak engedni, hogy az asszonyaik európai módra öltözzenek, sőt lekurvázzák az itteni asszonyokat, feltűnően nem barátkoznak mással, csak egymás között. Illetve csak olyan őslakosokkal, akiktől valamilyen előnyt remélnek. Egymás között szigorúan arabul beszélnek, azaz nem is akarnak integrálódni. Az iskolai szüneteket, szabadságokat gyakran az eredeti hazában maradt nagyszülőknél töltik, hogy a legifjabb generáció se felejtse el az arab kultúrát és nyelvet. (Egy átlag magyar gyerek mikor töltheti az egész nyarat a tengerparton??? Mondjuk Tunéziában, Egyiptomban vagy Marokkóban?)

Állandóan szapulják az olasz konyhát és most egy itt született arab olasz parlamenti képviselőn keresztül azt követelik, hogy vezessék be az arabot, mint kötelező nyelvet az olasz iskolákban. Most kit integrálunk kihez? Emlékeznek? Nálunk is volt kötelező nyelv. Az orosz. De nem mert tanulni akartuk, hanem mert ők voltak a megszállók. Nekem ez most pont ilyen.

Én is „bevándorló” vagyok. Papírokkal jöttem. Volt munkám, és igazolnom kellett, hogy van állandó lakcímem – amit én fizetek, illetve, amit nem az olasz állam fizet –, van betegbiztosításom.
Ha mindez nem lett volna meg, mehettem volna haza. (Nem mintha otthon nekem rossz lett volna, én nem ezért jöttem..., de azért ez mégis kettős mérce.)

Mióta nincs munkám és regisztráltan álláskereső vagyok (soha nem lesz állásom, mert nincs munkalehetőség és/vagy baráti, családi összeköttetés), egy vas munkanélküli segélyt nem kaptam. Ha nem lenne a férjem, nyugodtan éhen halhatnék, mint sok olasz... Tudok nem egy videót mutatni, hogy nem egy, a munkáját elvesztett olasz család hogyan él. Itt sem hagynak senkit az útszélén..., csak berúgják az árokba.

És az olaszok még tűrnek. Birkanép.

Azt gondolom, hogy aki külföldről kérte a felvételét, az mind fog szavazni is. Legalábbis Olaszországból biztos. Sokaknak segítettem felkerülni a listára. Van, aki 20 éve itt él, még soha nem szavazott haza, de most fontosnak érzi”.

(vége)

Videók az olasz állapotokról:

http://www.internazionale.it/video/2016/06/23/migranti-mineo-sicilia

http://www.internazionale.it/video/2016/01/28/migranti-sfruttati-rosarno

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/30481/pics/lead_800x600.jpg
migráns,Olaszország
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?