Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Orbán Viktor: "Én így szeretem ezt az országot."

Tíz nappal az október 2-i népszavazás előtt terjedelmes interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök az origo.hu-nak. A kormányfő arról is beszélt, hogy mindenkire szükség lesz a referendumon, hiszen komoly kérdésben kell dönteni, hiszen ez a történet nemcsak rólunk szól, hanem az utánunk következő generációkról is. 

Én egy kicsit mindig csalódott vagyok, ha a részvételi arány kevesebb, mint száz százalék, mert abból indulok ki, hogy Magyarország jövőjéről van szó. Még csak nem is a saját személyes jövőnkről, hanem a gyermekeinkéről és az unokáinkéról, egy nagy horderejű ügyről. Nekem csalódás egyetlen olyan ember is, aki nem érdeklődik a saját hazája sorsa iránt.

Érthető. 

Tényleg egy olyan kérdést tettek fel, amelyre mindenkinek válaszolnia kell. Még az igennek is több értéke van, mint a távolmaradásnak. Az igazi "igen" viszont a "nem".

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy mi lehet a következménye annak, ha Magyarországra is érvényes lesz a kötelező betelepítési kvóta. 

Mert ha például Franciaország most minden illegálisan odaérkezett embert zárt táborokban tudna tartani, akkor lenne az országban néhány nagy zárt tábor. De mivel ezt nem engedik, így a migránsok elárasztják az országot, a kormányok pedig arra kényszerülnek, hogy széttelepítsék őket városokba, megyékbe, kisebb-nagyobb településekre. Ezért ha az unió a kötelező betelepítési kvótát ránk tudná erőszakolni, az minden magyar települést érintene. Ezért mondom azt, hogy a kényszerkvóta mind a 3200 magyar településnek az ügye. Nemcsak az ország sorsáról döntünk nemzedékekre előre, hanem a saját helyi sorsunkról is.

Vagyis együtt sírunk, együtt nevetünk. Ha jönnek az illegális bevándorlók, akkor abból mindenki részesül majd. Nemcsak ez, vagy az a település, hanem az összes. Nincs kivételezés, nincs diszkrimináció, mindenki megkapja a magáét. 

A miniszterelnök összefoglalta azt is, hogy mit gondol hazánkról: 

Én így szeretem ezt az országot, ahogy van, és nem szeretném, ha külső parancsra ezt valaki megváltoztatná.

Én sem.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/30417/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?