Blogolj!

Franciák is szavaznak a kényszer-betelepítésről


Szavazást tartanak október 2-án a menedékkérők befogadásáról. Tudtuk. Az új információ ebben az, hogy nemcsak nálunk, hanem egy francia településen is. Történt ugyanis, hogy Allex településen egymásnak feszültek az indulatok a legutóbbi önkormányzati ülésen és a képviselők nem tudtak dönteni arról, hogy befogadják-e azt az ötven bevándorlót, akik menedékkérelemmel fordultak a település vezetőihez. A menekülteket Calais-ból akarja az állam áttelepíteni Allex-be. 

És akkor szenteljünk néhány sort annak is, hogy a France2 nevű közszolgálati tévének mit mondtak a betelepítés ellenzői. Először is azt, hogy a környékben amúgy is nagy a munkanélküliség, amit csak tetézne a jövevények erőszakos betelepítése. Aztán attól is tartanak, hogy az érkezésük feszültséget teremtene a településen – az meg nem hiányzik senkinek sem. 

A prefektúra egy üresen álló egészségügyi intézménybe költöztetné be a migránsokat. Tegyük hozzá, hogy nyilván pénzt is kell áldozni arra, hogy befogadásra alkalmassá tegyék az épületet. A minap tüntettek is a helyiek, mert ott is vannak ám ellenzők, de még támagók is. 

És mit lépett erre a polgármester? A nép kezébe adta a döntést. Ismerős. 

Szóval Allex lakói október 2-án szavaznak. Franciaországban, abban az országban, amely a mellét döngetve hangoztatja, hogy a demokrácia csúcsa. Annak most nem csinálnak reklámot, hogy bármi is lesz a referendum végeredménye betelepítik a migránsokat Allex-be. A Le Figaro kedden hozta nyilvánosságra azt a belügyminisztériumi dokumentumot, amely szerint "a tárca a helyi önkormányzatok bevonása nélkül felmérte és összeírta azokat az üres vidéki létesítményeket, ahol elhelyezhetők lennének a calais-i sátortábor lakói."

Egyszerűsítve: a francia kormány magasról tesz arra, mit akarnak az emberek. Tetszik, nem tetszik szétszórja a bevándorlókat az országban, így létrehozva sok "mini Calais-t", akár a francia választók akarata ellenére is. 

Még akkor is, ha a település karakán vezetője nem kertelt: mi egy jobboldali város vagyunk, a migránsok a baloldali kormányzat elhibázott politikája miatt vannak itt. Köszönjük, de ezt oldják meg ők, máshol. Mi, itt ebből nem kérünk.

Abba biztosak lehetünk, hogy a magyarországi népszavazás végeredményére figyelemmel lesz majd a kormány. Már csak azért is, mert a bevándorlók hazánkba telepítésének ellenzése, vagy éppen támogatása nem politikai, hanem nemzeti ügy. Az ország sorsa múlik rajta és sokkal szerencsésebbek vagyunk, mint a franciák, mert mi valóban dönthetünk.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/30284/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?