Blogolj!

A kerítés egyre inkább európai megoldás


Egyre inkább úgy tűnik, hogy a migránsok megfékezésének érdekében felhúzott kerítés nem ördögtől való. Pedig, amikor tavaly Magyarország kerítést emelt a Szerbiával közös határán, akkor a kormány kapott hideget, meleget. Most mondjuk sokan irigykednek ránk, hiszen nálunk nincs terror, nincs erőszak. 

Kezdjük egy képrejtvénnyel: ma hozták nyilvánosságra ezt a fotót, hol készült a felvétel? 

Fotó: MTI

 

Nem, nem a magyar-szerb, hanem a bolgár-török határon. Orbán Viktor miniszterelnök Bulgáriában tartózkodik és kihasználva az alkalmat tájékozódott a határnál is. Elég komoly kerítést húztak fel ide a bolgárok, ezen nem nagyon jön át senki. 

Nem is olyan régen olvashattuk a hírt, hogy már Norvégia is kerítést építene az orosz határra, hiszen azon keresztül egészen sok migráns érkezik. 

Aztán itt vannak mindjárt a britek és a franciák, akik Calais-nál építenének falat, hogy megfékezzék a kamionokra felmászó, azokat fosztogató migráns hordákat. 

Emlékszünk ugye arra is, hogy Ausztria is kaput épített szárnyakkal – ők így nevezik a kerítést. 

És, ha mindez nem lenne elég akkor jöjjön egy mai hír: "Kerítést építtetnének a szerb-román határra a növekvő migrációs nyomás kivédésére a térség egyes romániai polgármesterei - írta szerdai számában a Krónika erdélyi magyar napilap, Sorin Grindeanut, a Temes megyei önkormányzat elnökét idézve."

A Krónika arra emlékeztetett, hogy Victor Ponta korábbi miniszterelnök – akinek kormányában Grindeanu is tisztséget viselt - tavaly "szégyenletes magatartásnak" nevezte, hogy Magyarország kerítést épít déli határán, a bukaresti külügyminisztérium pedig helytelenítette, amikor a budapesti kormány bejelentette: adott esetben a Romániával közös határán is drótakadályt emel.

Hamarosan megváltoztathatják a véleményüket...

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/30246/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?