Csak öt újabb fertőzöttet találtak idehaza
Az előző napi tizenhat után ez némiképp megnyugtató, egyelőre nem gyorsul a járvány.
Blogolj!

Gyurcsányékat is elhagyta az áruló


Hát már Kerék-Bárczy Szabolcs sem bírta tovább Gyurcsány Ferencet?!

Úgy tűnik, no de vagyunk ezzel néhány millióan a hazában, nem is lenne ebben semmi különös. Főhősünk azonban eddig a Demokratikus Koalíció – a Gyurcsány-párt – elnökségi tagja volt, ám egy jól sikerült publicisztika után kivágták lemondott a tisztségérő és kilépett a pártból is, az a biztos. 

Mondhatnánk, hogy Kerék-Bárczy megvilágosodott, mint a mező ibolya virágzáskor, de erre azért nem vennénk mérget, másrészt neki azért elég kacifántos a politikai pályafutása, már ha annak lehet nevezni egyáltalán azt az ámokfutást, amit eddig elkövetett. Egészen hosszú és sok kanyarral, megállóval teli út vezetett a pártonkívüliséghez. A derék Kerék-Bárczy a kilencvenes években az MDF-ben ismerkedett meg a politika alapjaival. Olyannyira sikeres volt, hogy 1992 és 1994 között a miniszterelnök kabinetfőnökének a titkára volt, majd képviselői tanácsadóként tevékenykedett, majd a párt gazdasági kabinetje mellett volt titkár. Aztán volt a Matáv Rt. lobbistája, majd 1999-ben a miniszterelnök kabinetfőnöke. Csak a tisztánlátás kedvéért, akkor Orbán Viktornak hívták a kormányfőt. 

Röhög a tenyerébe (Fotó: 444.hu)

Hihetetlen nem? A DK-ból ma távozó politikus 1999-ben a Fidesz miniszterelnökének a bizalmasa volt, mert kétség sem férhet ahhoz, hogy bizalmi pozícióban volt. Aztán egy kis külügyminisztériumi kitérő után ő lett a Los Angeles-i főkonzul. Ez egy jutalomállás. 

Aztán letelt a három év és 2007-től visszatért az MDF-hez szóvivőnek, majd a párt elnökségének is tagja volt, hogy aztán 2009-2013 között Bokros "Csomag" Lajos EP-képviselő tanácsadója legyen. Aztán 2013-ban belépett a DK-ba, amelynek színeiben elbukott egy országgyűlési választát, de önkormányzati helyet azért csak megcsípett magának.

Ennyi és nem több Kerék-Bárczy pályafutása, az MDF-től, a Fidesz kormányon át a Demokratikus Koalícióig. 

Most persze az ember röhöghetne harsányan azon, hogy Orbán Viktor egykori bizalmasa előbb Gyurcsányista lett, nyilván Ferenc kegyeibe is beférkőzött, ám most mindenhonnan kikopott. A helyzet azonban ennél sokkal szomorúbb. Az ilyen Kerék-Bárczy féle miatt kedvelik egyre kevesebben a politikusokat. Ugyanis ezt kevésbé cizelláltan úgy hívják, hogy áruló. Márpedig azoknak súlyos büntetés szokott járni. Orbán Viktor tanácsadójából, a DK elnökségi tagjává válni olyan, mintha egy Ferencváros drukker holnaptól inkább az Újpestnek szorítana – de ez akár fordítva is lehetne. A különbség az, hogy mindkét tábor tagjai úgy vágnák ki maguk közül az ilyen árnyék nélküli embert, mint azt a bizonyos macskát... És az átállásra mondjuk az sem lenne magyarázat, hogy a szóban forgó drukker esetleg ittas volt.

De Gyurcsány és a DK az más. Örömmel fogadták az árulót, magasra emelték maguk között. Hogy aztán első (első?) adandó alkalommal Kerék-Bárczy beleköpjön Gyurcsányék fortyogó levesébe és azt írja a 168 óra című lapban, hogy az ellenzék alkalmatlan a kormány leváltására – na mondjuk ezt eddig is tudtuk, ráadásul indokot sem tudtunk volna mondani arra, hogy a jelenlegi kormány helyett visszajöjjön mondjuk a 2002 és 2010 között látott, de úgy tűnik Gyurcsányéknak ez új információ volt.

De hát így jár az, aki árulót fogad be. 

Meg is érdemli.

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/29915/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
József 2016-09-03 07:39:24
Az a baj, hogy még nem tudják megoldani a gerincbeültetést ma magyarországon ez a divat a politikus bandában a tisztesség rég kiveszett -de inkább nem is volt-bennük ajánlom nekik az értelmezőszótárt
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?