Csak öt újabb fertőzöttet találtak idehaza
Az előző napi tizenhat után ez némiképp megnyugtató, egyelőre nem gyorsul a járvány.
Blogolj!

Igazság és igazságszolgáltatás


Épp ma reggel írta egy ismerősöm a következőt: "Van igazság és van igazságszolgáltatás avagy gondolatok az elmúlt évekről egy borús nyárvégi reggelen." A mondat az ő szempontjából már akkor is igaz volt, ám egész Magyarországra nézve csak valamikor kora délután vált maró ténnyé. 

Budaházy György tizenhárom évet kapott első fokon – tehát nem jogerősen –, mert a Fővárosi Törvényszék bűnösnek találta terrorcselekmény, testi sértés és kényszerítés bűncselekmények elkövetésében.

Innen nézve, minimális jogi ismeretekkel nem szállnék vitába a bíróval. A tizenhárom év mondjuk piszok sok, de ha ennyi, hát ennyi. Ha Budaházy György bűnt követett el, akkor megérdemli a büntetését. 

A baj nem ez.

Hanem az, hogy egy bizonyos Gyurcsány Ferenc és Gergényi Péter ezt a hírt javában szabadlábon olvashatta el. Az egykori miniszterelnök és budapesti rendőrfőkapitány felelőssége ismert és köztudott a 2006-os budapesti zavargások rendőri kezelésével kapcsolatban. Emlékszünk rá: tíz évvel ezelőtt zavargásokkal teli volt az ősz, amit akkor Gyurcsány miniszterelnöksége és Gergényi főkapitánysága alatt a rendőrség brutálisan levert. Az egyenruhások válogatás nélkül csapkodtak a gumibotokkal és nem néztek se embert, se Istent, amikor gumilövedékkel a tömegbe lőttek, akadt akinek odaveszett a szeme világa. 

Brutális volt. 

Mi történt ezt követően? 

2006. november 17-én a Fővárosi Közgyűlés "Budapest rendőrfőkapitányaként a főváros közbiztonsága érdekében végzett intenzív és innovatív munkájáért" Budapestért díjat és Budapest Közbiztonságáért Emlékérmet adományozott neki. Egy bizonyos Demszky Gábor volt, akkor a főpolgármester. Teszem hozzá ezeket 2011-ben az Orbán-kormány visszavonta – még szép!

Egy évvel később, 2007-ben, Gyurcsány Ferenc visszavonta Gergényi megbízását, mert szerinte akkor már megingott a közbizalom és a rendőrségnek "botrányos ügyei" voltak. Aztán 2015-ben mulasztások miatt megrovásban részesítette a bíróság. 

Gyurcsány Ferencről meg ne is beszéljünk. Az ő bűnlajstroma ennél is hosszabb és súlyosabb.

Mondom még egyszer nem akarom megvédeni Budaházy Györgyöt.

Csak az igazság és az igazságszolgáltatás közti különbségre szerettem volna felhívni a figyelmet ezen a nyárvégi estén.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/29859/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?