Blogolj!

Majdnem egymillió új "német"

A tavalyi évben 978 ezer fővel emelkedett Németország lakossága a szövetségi statisztikai hivatal adatai szerint.

Vélhetően a német férfiak is jó formában vannak, a foci sem terelte el különösebben a figyelmüket, hiszen nem volt világ-, vagy Európa-bajnokság és a Bayern München sem nyerte meg a Bajnokok Ligáját. 

Valami egészen más lehet az oka annak, hogy 1,2 százalékos emelkedést regisztrálhattak a statisztikusok, akik megállapították, hogy az ország lakosságának száma 2015-ben 82,2 millióra emelkedett. 

Nézzük még mit állapítottak meg a német számszakemberek. A halálozások száma 188 ezerrel haladta meg 2015-ben a születésekét. Ellenben 1 millió 139 ezer bevándorló érkezett az országba a tavalyi esztendőben.

Azt is közölte a statisztikai hivatal, hogy a lenagyobb mértékben Baden-Württembergben emelkedett a lakosság létszáma, míg az egykori NDK-s területen fekvő Szász-Anhalt tartományban alig, "mindössze" 10 ezerrel emelkedett a lélekszám.

A 2015-ös év végén 8,7 millió külföldi állampolgár élt Németországban, ami az előző esztendő adataihoz képest 14,7 százalékos emelkedést jelent. 

És, ha ez még nem lenne elég, akkor íme a legdrámaibb adat: a német állampolgárok száma 73,5 millió volt, ami 0,2 százalékkal csökkent, míg a külföldi állampolgárok száma immár 10,5 százaléka a népességnek. 

Félelmetes számok...

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/29756/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?