Blogolj!

Nem visszük el a migránsbalhét a görögök helyett

Eddig 52 ezer menekültet akartak visszaküldeni Magyarországra – írja a Magyar Nemzet. Mondhatnánk, hogy "remek", de azért a helyzet nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, hiszen eddig mindössze négyen kaptak engedélyt arra, hogy visszatérjenek hazánkba.

A szituációt bonyolítja, hogy több uniós tagállam magasról tesz az előírásokra, mi pedig igyekszünk ezeket betartani. Ennek eredménye, hogy az EU-ba érkező bevándorlók jelentős részét először a magyar határon regisztrálják. Viszont ugye az is logikusnak tűnik, hogy nem nálunk léptek először az Unió földjére, márpedig a szabály az, hogy oda kell visszamenniük, ahol először az EU-ba léptek.

Viszont!

A görögök magasról tesznek a regisztrációra és megpróbálnak elbújni a felelősség elől, így gyakorlatilag ránk mutogatnak, hiszen itt kerültek először nyilvántartásba a menekültek.

A belügyminisztérium ellenben úgy gondolja, hogy "Görögország nem tartotta be a játékszabályokat a regisztráció elmulasztásával, ám ezért Magyarország nem büntethető."

Még szép...

Mert ugye Willkomennskulturék is rájöttek arra, hogy a tömeg, a létszáma és a biztonsági kockázat miatt szinte kezelhetetlen, így mielőbb szeretnének megszabadulni egy jelentős részüktől.

Viszont a magyar döntéshozók meg nem viszik el a balhét a görögök helyett. Így is van ez rendjén. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/29614/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?