Csak öt újabb fertőzöttet találtak idehaza
Az előző napi tizenhat után ez némiképp megnyugtató, egyelőre nem gyorsul a járvány.
Blogolj!

Miért is kell belerúgni Cseh Lászlóba?


Így olimpia alatt annyi szemetet dob felszínre a víz...

Zöldi László egészen érthetetlenül akkorát rúgott Cseh László, négyszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres olimpiai bronzérmes, kétszeres világbajnok, tizennégyszeres Európa-bajnok, százszoros magyar bajnok úszóba. (A rövid pályás sikereket, most hagyjuk is, mert annak is nagyon hosszú ám a sora...)

Idézek néhány mondatot a nevezett szerző írásából (szó szerint):

Úgy rémlik, hogy kisebb sikerekben bővelkedő pályafutása olimpiai aranyérem nélkül befejeződik be. Vele ellentétben azt állítom, hogy Rióban nem is volt esélye a bajnokságra. Azt pedig feltételezem, hogy ezzel ő is tisztában volt, csakhogy az igazságot nem köthette a nyilvánosság orrára. A saját érdekében épp az ellenkezőjét kellett elhitetnie velünk. A marketingben bevett fogás az átverés, bepalizás, csőbe húzás, felültetés, félrevezetés, megetetés, megtévesztés, rászedés. Segített ebben neki a hazai sportújságírás is."

2012-ben (...), amikor nemzeti hősünk bronzéremmel kullogott haza a londoni ötkarikás játékokról. Már benne járt a huszonhetedikben, és arra még volt ugyan esélye, hogy négy év múlva induljon a következő olimpián, de arra már nem, hogy bajnokságot is nyerjen. Csakhogy ezüstre vagy bronzra aligha kötnek vele reklámszerződést, Eger önkormányzata sem ad neki felkészülési támogatást, az úszószövetség pedig inkább a fiatal tehetségekre fordítja az állami apanázst. Neki aranyéremre kellett áhítoznia a nyilvánosság előtt, hogy 2012 és 2016 között jól élhessen, esetleg a visszavonulás utánra is bespájzolhasson. 

Húha... De szeretnék én egy bronzzal "kullogni" haza az olimpiáról...! 

A lényeg: nem értem miért kellett ezt a cikket megírni.

A "kisebb sikerekben bővelkedő pályafutást" fentebb részleteztem. Annyit tegyünk még hozzá, hogy Cseh László négy olimpián szerzett érmet, ami azért keveseknek sikerült a sport történetében.

Zöldi László írása tipikus példája annak, hogy a magyar ember mindig ahhoz a sporthoz ért, amit éppen közvetítenek a tévében. Ha sakkot, akkor ahhoz, ha úszást, akkor ahhoz. Zöldi Lászlóval, az úszás szakavatott elemzőjével ellentétben én nem értek ehhez a sportághoz (se), de azt még én is tudtam, hogy Cseh László 100 és 200 pillangón is a világ legjobbját úszta az Európa-bajnokságon. Vagyis esélyes volt az olimpiai sikerre is.

Beszéltem egy pár sportolóval az elmúlt években. Olyan kaliberű versenyzőkkel is, mint Cseh László. Egyikük sem mondta azt, hogy azért utazik a világversenyre, hogy második, harmadik, netán hatodik legyen. Ezen a szinten már mindenki az első helyről álmodik és azért is dolgozik. Még akkor is, ha a lelke mélyén tudja, hogy van egy Phelps nevű UFO, aki ellen piszok nehéz lesz.

Legalább annyira komoly feladat, mint megérteni a cikk szerzőjének motivációját. Miért kell belerúgni Cseh Lászlóba, vagy bármelyik másik magyar sportolóba, aki nem nyer olimpiát?  

Talán mindegy, ezt a kérdést nem is nekem kell megválaszolnom.

De, ha esetleg Zöldi László olvassa ezt, akkor nézzük újra Cseh László legjobb eredményeit: négyszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres olimpiai bronzérmes, kétszeres világbajnok, tizennégyszeres Európa-bajnok, százszoros magyar bajnok.

Aki erre azt írja, hogy kisebb sikerek, annak nyilván tele van a vitrinje olimpiai aranyakkal.

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/29424/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
velekdomi
velekdomi 2016-08-13 20:54:41
Hát nekem még személyes kedvencem is Cseh. Nem tudom ki ez a Zöldi László, de elég zöld fülű az úszokrol alkotott megfelelő értékelésben...
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?