Blogolj!

Sükür cseleitől tart Erdogan

Kecskés István

Recept Tayyip Erdogan török miniszterelnök – nem is tudtam, hogy magyarul Vény az egyik keresztneve – most éppen Hakan Sükürre vadászik, mert szerint az egykori sztárcsatár egy felforgató elem és szervezőként részt vett a júliusi puccskísérletben. 

Igaza van! Hakan Sükür valóban jó volt zavarkeltésben. Erről jónéhány klub és válogatott védelme tudna mesélni, mert a török szurkolók egykori kedvence nem egyszer összekuszálta őket. A török emberek többsége számára Sükür lényegében egy élő szent, még az esküvőjét is élőben adta a tévében, úgy mint az angol hercegét. Ráadásul arrafelé nem úgy szeretik a futballt, mint nálunk, ott igazi fanatikusok vannak. Hiába volt a csatár a Galatasaray sztárja, rá még a Fenerbahce drukkerei is hallgatnak, ami annyit tesz, hogy egy volt Fradi játékos szavára még az újpestiek is ugranak. Szóval, ha Sükür forradalmat akarna csinálni Törökországban, akkor ott kő kövön nem maradna. 

Ráadásul abban is biztos vagyok, hogy Vény Tayyp Erdogan annak idején véresre tapsolta a tenyerét a stadionban, amikor Hakan Sükür varázsolt. Ennek már jó néhány éve lehet, mert a csatár 2008-ban befejezte a pályafutását, ma meg már az Egyesült Államokban él. Nyilván szereti a hazáját, de abban is biztos vagyok, hogy magasról tesz Erdoganra. A saját fénye, valószínűleg sokkal fontosabb neki, hiszen őt a világon mindenhol tisztelik. Ellentétben a törökök miniszterelnökével. 

Ráadásul a foci az nem politika. Sokkal fontosabb annál. Láttuk mi is a nyáron, amikor a magyar csapat összekovácsolta a nemzetet. Még az is lehet, hogy ez ijesztette meg a jó Erdogant. Pontosan tudja, hogy a védelmek után Hakan Sükür őt is el tudná söpörni. 

De valószínűleg nincs ilyen terve, hiszen egy csatár ésszel is él. A pályán kívül is.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/29405/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?