Nem volt hatos a lottón
Nyerőszámok: 2 (kettő), 14 (tizennégy), 27 (huszonhét), 32 (harminckettő), 36 (harminchat), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt, az 5 találatos szelvényekre egyenként 332.755 forintot; a 4 találatos szelvényekre egyenként 7.765 forintot; 3 találatos szelvényekre egyenként 2 145 forintot fizetnek.
Blogolj!

Olaszliszka emléke kísértett


Olaszliszka emléke kísértett a Borsod megyei Boldván. Egy közlekedési baleset után kaptak el egy fiatalembert a helyiek és ütötték, vágták – egészen addig, amíg rá nem eszméltek, hogy az edelényi rendőrkapitány fiát ütlegelik. 

A helyzet kísértetiesen hasonlított arra, amikor Szögi Lajost ölték meg Olaszliszkán. A tanár elsodort egy gyermeket az autójával – az "áldozatnak" semmi baja nem lett az ijedtségen kívül –, majd a helyiek kirántották a kocsijából és halálra verték. 

Boldván a fiatal férfi motorjával egy kereszteződéshez ért, amikor nagyot kellett fékeznie, mert a másik utcából egy csoport érkezett. Ettől a motoros és egy biciklis asszony is felborult. 

A Blikk információi szerint többen azonnal elkezdték rugdosni a földön fekvő motorost és állítólag azt kiabálták, hogy "megölték az anyánkat!"

Egy boldvai kereszteződés (illusztráció)

Tévedtek – szerencsére –, mert a nőnek semmi baja nincs. Maximum annyi problémája lehet, hogy közlekedési szabálysértés miatt eljárás indul ellene, mert szabálytalanul kanyarodott a motoros elé...

Hihetetlen, hogy mik vannak. Tudom, hogy bizonyos társadalmi csoportokban szokás az, hogy azonnal bosszút kell venni a vélt, vagy valós sérelmen és ez nem a könyvtár olvasótermében történik, hanem a helyszínen, az utcán, a kocsmában. Bárhol. 

Magam elég sűrűn járok Borsodban. Vannak olyan települések, ahol még véletlenül sem megyek a megengedett sebességnél gyorsabban. Ijesztő figurák állnak az út szélén. Mindig ott vannak, még akkor is, ha munkaidőben megyek arra. Állnak az út szélén és csak néznek, meg sörözgetnek. 

A lassú tempó mellett a másik reflexmozdulat, hogy bezárom az ajtókat belülről. 

A legnagyobb baj az, hogy nem tudom mi lehetne a megoldás. Az integráció nem működik – ez már évtizedek óta így van. Ennek egyik oka, hogy az érintettek nem akarnak, nem tudnak beilleszkedni, nem tartják be a normákat. Nagyon komoly probléma ez. És, ha jön a kvóta, akkor lesznek új integrálandók, akik még a nyelvünket sem beszélik. Ráadásul nem tudnánk behatárolni a tartózkodási helyüket egy környékre vagy megyére. Mindenhol ott lennének. 

Nem lenne jó.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/29260/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?