Blogolj!

Trump pofonjából a fal adja a másikat

József

"Építek egy falat a mexikói határra és a költségét kifizettetem a mexikói állammal!"

Ez a mondat Donald Trump, amerikai elnökjelölt kampányának egyik fontos ígérete. 

Értik? Falat! Nem kerítést, vagy kaput szárnyakkal, hanem FALAT! Téglából és betonból. Trumpnak nem az a baja, hogy a mexikóiak átlátnak az Egyesült Államokba, hanem az, hogy sokan át is mennek oda, ráadásul teszik mindezt illegálisan. Trump szerint a délről érkező migránsok nem is maguktól találják ki, hogy az USA-ban akarnak letelepedni, hanem ez a mexikói kormány tudatos akciója, így "dobálja át" a bűnözőket az Egyesült Államokba. 

És erre Trump, akinek jó esélye van arra, hogy ő legyen a következő elnök, azt mondja, hogy akkor ő építtet egy falat és az egészet – nem lesz kicsi, 20 méter magasban gondolkodik – kiszámlázza Mexikónak!

Így néz ki most az Egyesült Államok és Mexikó határa. Hamarosan fal lehet a kerítés helyén

Persze azonnal be is szólt neki Ferenc pápa, mert szerinte, aki csak falépítésben gondolkodik az nem is keresztény. Szerintem meg az nem az, aki bűnöző és idegen országba menekülve akar eltűnni a földi igazságszolgáltatás elől. 

A fal ötletén természetesen nemcsak az egyházfő, hanem Hillary Clinton is kiakadt. Szerinte az Egyesült Államok nem bezárkózik, hanem befogadó társadalom. Nyilván Soros György is töltött magának egy kupicával, amikor meghallotta a tervet, mert ez neki sem szolgálná az érdekeit.

Eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha Orbán Viktor jelentene be ilyesmit. Nincs rá szükség, mert a kerítésünk is jól áll a lábán, de ha mégis... Biztosan világbotrány lenne belőle. 

Ugyanakkor a kérdésekre lenne válasz is: Párizs, Brüsszel, Isztambul, Nizza, Köln, stb.

Európában falat építeni nem lehet. Csak sírni az áldozatok miatt. 

Donald Trump nem szarozik viccel. Meg akarja védeni a hazáját. Az pedig óriási kérdés, hogy mit jelent a világ és benne Európa számára, ha valóban megépül a fal és a mexikóiak megkapják a számlát. Hogy hatása lesz az biztos. 

Mindenesetre és Trumpnak szurkolok!

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/28854/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?