Blogolj!

Szájával is szellent


Interjú bizonyítja immár, a Zsidó Világkongresszus (magyarországi tagszervezete a Mazsihisz) elnöke a szájával is tud fingani, és fogai kerítésén keresztül ugyanaz jön ki, mint amikor a vécében leül a fajanszra. Ronald S. Lauder elnök és bukott sukorói befektető szerint „Magyarország a nácizmus útjára lépett”. Vigyázat, nem kell komolyan venni, S. csak bepróbálkozik.

A Mazsihisz elhatárolódására viszont kíváncsi vagyok.

Arról van szó, hogy a Zsidó Világkongresszus elnöke a múlt héten interjút adott az Observernek. Ebben a következőket jelentette ki erre a kérdésre.

Last year at Auschwitz, you warned that Europe “looks more like 1933 than 2015.” As European Jews face rising anti-Semitism, name the worst offender creating an environment ripe for hatred?

The worst offender is Hungary. Because they now have a neo-Nazi party called Jobbik. They had started to put up statues of Admiral Horthy, who was a Nazi. They’ve changed wording in their constitution—taking out the word Holocaust.

Bár nagyon szeretem Henry Miller, John Steinbeck, Truman Capote és Charles Bukowski nyelvét, ez alkalommal nem szívesen fordítom magyarra az elhangzottakat, mindenesetre (anyway), nagyjából a következőről van szó.

A riporter kérdése arra vonatkozott, hogy Lauder 2015-ben kijelentette: Európa kezd az 1933-as Európára hasonlítani. Most, 2016-ban, melyik ország a legrosszabb, melyik a gyűlölet bölcsője?

Lauder válasza szerint a legrosszabb Magyarország. Mert van neonáci pártjuk, a Jobbik. Elkezdtek szobrokat állítani Horthy admirálisnak, aki náci volt. Megváltoztatták az alkotmány szövegét és kikerült belőle az a szó, hogy holokauszt.

Ezért volt szó a legelején arról, hogy vigyázat, nem kell komolyan venni, hiszen Lauder úgy hazudik, mint a zuhatag.

Bosszút áll a sikertelen sukorói kaszinó-beruházásáért. Pedig benne volt már mindenki, Gyurcsány, Bajnai...

De végül nem csengett a kassza.

S. ezért bepróbálkozik.

Ha ugrunk rá, neki az a legjobb.

Mert Horthyt nácinak nevezni, édes Istenem…

Utálta őket, de nem csak erről van szó.

Voltam Estorilban, Portugáliában, ott élt haláláig a kormányzó, és megélhetése költségeit a hálás magyar zsidók fedezték. Akik tudták, Budapest zsidóságát Horthy és Koszorús Ferenc vezérkari ezredes mentette meg.

Náluk több zsidó embert senki nem mentett meg a világon, Koszorús Ferencet a Jad Vasem is a „Világ Igazának” tartja.

Az alkotmányunkban pedig soha nem volt holokauszt szó, ellenben a következő mondat a Nemzeti hitvallás alatti részben szerepel.

„Nem ismerjük el történeti alkotmányunk idegen megszállások miatt bekövetkezett felfüggesztését. Tagadjuk a magyar nemzet és polgárai ellen a nemzetiszocialista és a kommunista diktatúra uralma alatt elkövetett embertelen bűnök elévülését.”

Lauder a sukorói beruházás kapcsán indított perében arra alapozta keresetlevelét, hogy Budai Gyula kormánybiztos antiszemita.

Tehát nincs új a nap alatt, ismételten megállapíthatjuk, a szájával is tud szellenteni a Zsidó Világkongresszus elnöke.

Egy kérdés maradt csupán, mit szól a náci vádhoz a Zsidó Világkongresszus magyarországi szervezete, a Mazsihisz?

Elhatárolódnak?

Hányszor hallhattuk ezt az elmúlt 25 évben, határolódjál el, határolódjál el… minden liberális papagáj ezt szajkózta.

Vagy a Mazsihisz is úgy gondolja, náci útra lépett országban élnek?

Hamarosan kiderül. Bárhogyan reagálnak, tanulságos lesz.

Addig is Ronald S. Lauder elnök a nagy nyilvánosság előtt szájjal szellent.

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/28756/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Gábor László 2016-07-19 20:36:49
A megdöbbentő tényleg az az egészben hogy Vitéz Nagybányai Horthy Miklós S. Lauder szerint náci vagy náci szimpatizáns volt. Hihetetlen hogy egy olyan nagy szervezet vezetője mint ő finoman fogalzva is ennyire ostoba és tájékozatlan történelmi ismereteket tekintve. Hogy mi nácik vagyunk?Hány zsidót bújtattak nagyanyáink-nagyapáink pincékben, fészerekben és padláson a háború idején? A zsidók mégis micsodák??? Ez a sok marhaság amiket ez a böszme összehordott méltán pályázhatnának a világ legostobább kijelentései címre. Még egy intelligens ember a hatalmi elitben. Szép volt S. Lauders úr!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?