Blogolj!

Nem harcolunk, vesztésre állunk a háborúban

József

"Háborúban állunk, totális háborúban. Ezért erős szavakat fogok használni: vagy ők vagy mi" – fogalmazott Nicolas Sarkozy. 

Kemény szavakat idéz a Facepress.hu portál. 

Sajnos azonban egy szó sem igaz abból, amit Sarkozy mondott. Ugyanis a háború az én értelmezésemben azt jelenti, hogy az agresszióra vannak válaszcsapások. Ez azonban az európai terror kapcsán nem igaz. 

Mi, itt az öreg kontinensen gyakorlatilag ölbe tett kézzel néztük végig a párizsi, a brüsszeli, az isztambuli robbantásokat és a nizzai tömeggyilkosságot is. 

Nincs válasz, csak a félelem van. 

Nem tudhatjuk, hogy mikor kerülünk bajba. Hogy mikor leszünk áldozatai a terrornak. Ami Nizzában történt, az bárhol Európában megeshet, mert minden ellenvetés nélkül beengedtük magunk közé a gyilkosokat. 

Magyarország az egyetlen kivétel, amely a saját eszközeivel igyekszik megőrizni a békét. Építettünk egy kerítést, ami a maga egyszerűségében hordozta annak a lehetőségét, hogy megússzuk az illegális bevándorlók áradatát. Kaptunk is érte eleget az osztrákoktól, a németektől, de még a terror által leginkább sújtott franciáktól is. 

Félreértés ne essék nem az a vágyam, hogy Brandenburgi kapunál, vagy épp az Eiffel-toronynál marcona rendőrök és katonák lövöldözzenek, mert ezt épeszű ember nem akarhatja. Viszont ez az, ami most van nem háború, hanem egyszerű agresszió, amit Európa nagyobbik része elvisel, sőt sarkosan fogalmazva megteremti a lehetőségét a migránsok tombolásának. 

Egy dologban kell egyetértenem Sarkozyvel. "Vagy ők, vagy mi!" 

Szörnyű mondat. Mégpedig azért, mert nagyon nem állunk jól ebben az egyoldalú háborúban.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/28717/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?