Blogolj!

Meleg tolerancia


„A szerelem valóság, Isten csak mese!”

Ezt írták fel egy zászlóra a Budapest Pride résztvevői.

Tudom, én vagyok a hülye, hogy egyáltalán elkezdtem megnézni a híreket. Érdekelt, hogy ebben a melegben mi van a felvonulókkal, kíváncsi voltam, hogy mik a hírek.

Hát ez, amit az előbb idéztem. A befogadó közeg egy akkorát szólt be a hívőknek, hogy csak na! Azonnal kijátszotta az „istenfélő kártyát.” Mert, aki hiszi az istent, az nem fogadja el a melegeket – legalábbis ezt állítják.

Aztán kiírták azt is, hogy „Mire lenne szükséged az egyháztól?”, meg azt is, hogy „Olyan helynek tartjuk az egyházat, ahova csak hasonló nézőpontú emberek járhatnak?”

A toleráns és befogadó melegek. Fotó: index.hu

Nem értem. Miközben a toleranciáról papolnak beszélnek, beszólnak az egyházaknak? Mi ez az egész?

Végig vonaglanak a fővárosunk legszebb utcáján és elvárják tőlem, hogy ezt fogadjam el – bocsánat, de nem tudom megtenni, maradjunk annyiban, hogy teszek rá, de talán ez is valami. Viszont én is ragaszkodom hozzá, hogy ne szóljanak be a hívőknek, ne bántsák az egyházat és úgy általában szálljanak már le az Istenről.

Ismerek meleg embert, aki rendszeresen jár templomba, de a Pride-ra soha nem menne el. Szerinte ez nem tesz jót a melegek ügyének, ezt mondta egyébként akkor is, amikor Concita Wurst megnyerte az Euróvíziót. Persze, hogy nem tesz jót. Ugyanis az eredeti cél ma már másodlagos. Nekem úgy tűnik, hogy ez a felvonulás már csak azért van, hogy beszóljanak a hívőknek, és azoknak, akiknek úgy általában más az értékrendje, mint nekik. Mert joguk van ahhoz, hogy melegek legyenek, de másoknak nincs joguk ahhoz, hogy a felvonulásukat ne nézzék jó szemmel.

Egy kicsit odapörkölnek a futballszurkolóknak is – „Ne buzizz, szurkolj!” –, az index.hunak volt egy gyenge kísérlete arra, hogy a drukkerek franciaországi és budapesti menetét illetve, ünneplését összehasonlítsa a melegfelvonulással.

Megkapta a magáét Tarlós István főpolgármester is, akinek nem a kedvenc szombat délutáni elfoglaltsága a Pride, sőt...

Szóval a toleráns menet egyáltalán nem fogad el senkit és semmit, ami nem ő.

Ilyen nálunk egy felvonulás, ami eredetileg az elfogadásról szól. És ez nem mese, hanem ez a valóság, csakúgy, mint sokunknak az Isten.

 

7
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/28356/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 7 db hozzászólás érkezett!
Zsuzsanna válasza: Anikó bejegyzésére 2016-07-05 22:25:31
Kedves Anikó! Szerintem elkaptad a lênyeget. Köszönöm.
Válaszolok
Anikó 2016-07-03 23:17:08
Kedves Testvérek! Kész szerencse, hogy Isten léte egyáltalán nem függ attól, hogy hányan hisznek benne. Ha egyetlen ember sem félné Őt a földkerekségen, Ő akkor is ugyanúgy lenne. Viszont bizonyára nem tőle való az a gondolat, hogy a gyermekeit csökevénynek, emberiség mocskainak stb-nek nevezzük. A bűnt lehet gyűlölni, de a bűnöst nem. Érte imádkozni kell, mert ő van bajban. Ne aggódjatok, Istent nem kell megvédeni, mert Neki nem lehet ártani.
Válaszolok
imre 2016-07-03 22:46:23
A buzi az nem ember, az egy állatias ferde hajlamú csökevény.....
Válaszolok
imre 2016-07-03 22:43:52
Akár hogyan is becézgetik magukat akkor is csak BUZIK, spermafaló állatok az emberiség mocskai ,az emberi faj csökevényei . Ferde hajlam ennek mi is a definiciója?????
Válaszolok
Mihály 2016-07-03 09:10:44
Szerintem ezek az idióták akik normálnak hiszik magukat igyák meg egymás szarát!
És hogy mindez lehetséges legyen, sok hasmenést kívánok nekik!!!
Ahogy ők mondják hogy nincs Isten, úgy én is HISZEM és TUDOM hogy a buziság az BETEGSÉG!

UI. Ilyen betegségekre kellene a német Dolfie, ő ki tudná kúrálni!
Válaszolok
Tibor 2016-07-03 00:16:58
Sok nyomorult! Csak sajnálni lehet őket!!!
Válaszolok
Márkus 2016-07-02 21:16:05
Elkéne fogadni, hogy nem mindenki hívő, ahogy írtuk más az értékrend. Ti hívők mindig végig sértődtek azon, ha valaki valamit kijelent, amit gondol. Történetesen, hogy nincsenek istenek, s hogy az csak egy mese.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?