Blogolj!

Meccsnézéshez ajánljuk: kapcsold be a tévét!

Most olvasom a mordoros fedőnevű blogon, hogy tulajdonképpen a magyar válogatott csak azért van ott az Európa-bajnokságon, mert megemelték a létszámot és az EB-n egyre gyengébben szerepel a csapat, mert az első meccs sikere után a másodikon már csak döntetlent ért el és különben is fáradnak a fiúk. A sikereket meg majd kisajátítja a politika.

Megemlíti ez a jóember, hogy az osztrákok nem kaptak meg egy tizenegyest, még 10 emberrel is több helyzetük volt, mint nekünk és Stíber Stieber (így kell írni nem mordorosan, hanem helyesen) lövése után épphogy bevánszorgott a kapuba a labda. Izland ellen meg látszott a csapatunkon, hogy fáradtabb, mint a szigetországi, így csak 1–1 lett. Mordoros szerint látszik a lejtmenet. 

Persze a szerző egy kicsit még odacsap Izlandnak is – 300 ezres ország –, amely ugye Hollandiát is megelőzve csoportelsőként került ki az Európa-bajnokságra.

Végül is persze a konklúzió a szerző szerint az, hogy az eredmények csak Orbán Viktor futballal kapcsolatos politikájának igazolására jók. 

Nagyjából ennyit ír a remek szerző. 

Nekem meg eszembe jutott Sándor György egyik régebbi monológja, amikor arról beszélt, hogy évek óta nem tévézik, de a minap két órán keresztül mégis bámulta a készüléket csak nem kapcsolta be. 

Pedig az fontos ám! Mert ugye, ha a mordoros blog szerzője is úgy nézne tévét, hogy előtte bekapcsolja, vagy ha üzembe helyezte, nem ülne háttal a képernyőnek, akkor látta volna, hogy mi történik Franciaországban. Hogy mást ne mondjak, hallotta volna, ahogy az izlandi szövetségi kapitány a játékosai fáradtságáról beszél, ezzel indokolva a pontvesztést. 

És, ha ne adj isten valóban szemből nézné a tévét és átadná magát az élménynek, amit a magyar válogatott nyújt, akkor egy pillanatra sem jutna eszébe a politika. Még Orbán Viktor sem. 

Ajánlom a következő meccset így megtekinteni, még akkor is, ha könnyen lehet, hogy Portugália ellen oda lesz a veretlenségünk. Ez viszont nem jelenti azt, hogy egyre rosszabbak vagyunk, csupán annyit, hogy az Európa-klasszisokat felvonultató osztrák, a topligás játékosokat nevező izlandi együttes után olyan csapattal találkozunk, amelyben világklasszisok állnak majd fel Gera Zoltán, vagy éppen Lang Ádám ellen.

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/28105/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hegedűs 2016-06-21 17:41:46
Sajnálom, hogy nem értitek az iróniát! Azt hittem a blogstar veszi a lapot. Modor Tibor egy ironikus hangvételű oldalt vezet, vagyis mindennek értsd az ellenkezőjét meg a kifordítottját! Görbe tükör, értitek??? Nem ezen rugózzatok már! Többre számítottam a blogstartól... Azért jók vagytok ti is, de értsétek a tréfát!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?