Blogolj!

Béla bátyám diadala és a ballib őrjöngés

József

Miért ez a ballib őrjöngés a válogatott sikere miatt? Mert az osztrákok elleni diadal mindazoké, akik az elmúlt évtizedek vesszőfutásai ellenére is hittek a magyar fociban. Így többek között a szomszédunké, Béla bátyámé, a gimnáziumi osztálytársamé, Tomié, és bár Orbán Viktor egy szóval sem mondott ilyet, az övé is. Mindazoké, akik valóban szeretik a magyar focit és kitartottak mellette. Ezt pedig ballibék nem tudják elviselni, magyar is, siker is, és még Orbán Viktor is örül neki.

A focit szerető magyar embernek lehettek gondjai az elmúlt évtizedekben a magyar labdarúgással? Hajaj. Egyik barátommal meg is egyeztünk abban, gyerekkorunk óta jobbára csak szégyenkeztünk miatta.

Jómagam 1986 óta nem foglalkoztam a magyar focival, ennek oka roppant egyszerű: Mexikó, Irapuato, 0:6. De nem is vagyok igazi szurker.

1997-ben elgyengültem, továbbjutva a csoportból világbajnoki selejtezőt játszottunk Jugoszláviával, ezért lelkesen leültem a tévé elé. Itthon 1:7, kint 0:5 lett a vége.

Ennyiben is maradtunk a magyar focival és bevallom, nem néztem az Ausztria elleni meccset. Mert nem akartam egy újabb kudarcot. (Meg tudjuk, nem is vagyok igazi szurkoló…)

Azóta már háromszor végig néztem, a gólokat tucatnyi alkalommal.

Sok barátom velem ellentétben azonban hittel, szeretettel követte mindig a magyar labdarúgás eseményeit, tiszteltem is őket ezért. Akad cimbora, akinek a vasárnap a Nemzeti Sporttal kezdődik, mert tudni szeretné a szombati hazai fordulók, beleértve az alacsonyabb osztályokban játszott mérkőzések eredményét is.

Te tényleg szereted a magyar focit, mondtam neki egyszer őszinte döbbenettel.

Orbán Viktorról is láttam egy riportot, ahol kiderült, a haverhoz hasonlóan a vasárnap nála is Nemzeti Sport, és a hazai eredmények. Ezt egyébként mások is tudták a magyar miniszterelnökről, tavaly tavasszal volt egy írás valamelyik szennyportálon (index, 444, hvg, magyarnarancs?) a vasárnapi zárva tartás kapcsán arról, hogy Orbán is bajban lehet kedvenc vasárnapi Sportjával.

A lényeg, aki az elmúlt szomorú évtizedekben, válogatott válogatott-kudarcok és a nemzetközi kupacsapataink augusztusi végső nagyhalála alatt nem csupán az NB1, hanem az alacsonyabb osztályban játszott mérkőzésekről is tudni akart, az tényleg szerette, szereti a magyar focit.

Mert én bizony a tévében azonnal elkapcsoltam, ha magyar bajnoki meccset láttam.

Kapott is érte Orbán Viktor eleget, a kiégett, cinikus Heti Hetes szereplők jobb híján mindig előrángattak valami gagyi erőlködést fociról, Orbánról, aztán hálásan röhögött a betanított közönség.

És itt jutunk el bordeaux-i meccshez, az ilyen előzmények után méltán a győzelmek győzelmének nevezett pompás eseményhez.

Miért ez az őrjöngés a válogatott sikere miatt? Mert az osztrákok elleni diadal mindazoké, akik az elmúlt évtizedek vesszőfutásai ellenére is hittek a magyar fociban. Így többek között a szomszédunké, Béla bátyámé, a gimnáziumi osztálytársamé, Tomié, és bár Orbán Viktor egy szóval sem mondott ilyet, az övé is. Mindazoké, akik valóban szeretik a magyar focit és kitartottak mellette.

Ezt pedig ballibék nem tudják elviselni, magyar is, siker is, és még Orbán Viktor is örül neki.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/28043/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?