Blogolj!

Határtalan Európa

József

Bevallom a Halásztelek–Bordeaux útban – magában az autós utazásban –, az érdekelt a legjobban, hogy mi lesz a határokon. Mert ugye hallani ezt is, azt is a jelenlegi bonyolult migráns helyzetben. Beszéik, hogy ilyen ellenőrzés van, meg olyan.

Nos határőrt egyszer láttam, mégpedig a magyar–osztrák „átkelőnél.” Kedélyesen beszélgettek, miközben szolíd harmincas tempóban haladt mellettük a sor.

Aztán a német–osztrákon már szinte vártam, hogy sor legyen. Lett is! Nem is akármilyen. Salzburg irányából érkezve jelentős a torlódás. Balra kordon, jobbra a határőrök. Legalábbis úgy tűnik, mert ott áll egy csomó szirénás autó, mert embert nem látni. A sor sem amiatt van, mert ellenőriznek, hanem azért mert útépítés van.

A német sor

Német–francia határ Mulhouse-nál. Forgalomlassító akadályok, de emberierőforrás nem látható sehol. Pedig ugye azt mondták, hogy a franciák az Európa-bajnokság alatt visszaállítják a határellenőrzést. Nem tették.

Röviden: Magyarországról Franciaországig sikerült úgy eljutni, hogy senki nem kérte az okmányainkat, de még csak ránk sem nézett.

Mintha a migráns válság nem is lenne.

Kecskés István, sportfaktor.hu
Bordeaux

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/27911/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?