Blogolj!

A dalai láma kimondta az igazságot

József

A menekülteket csak átmenetileg kellene befogadni, és ügyelni kell arra, hogy Németország ne váljék arab országgá - mondta a dalai láma egy szerdai német lapinterjúban. Tibet száműzetésben élő vallási vezetője a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lapban megjelent interjúban az európai menekültválságról szólva hangsúlyozta, Európa, például Németország nem válhat arab országgá.

A dalai láma szerint „fájdalmat érzünk, amikor tekintetünket a menekültek, különösen a gyerekek és a nők felé fordítjuk", és mindenki köteles segíteni, akinek jobb sors jutott. Azonban időközben túl sokan lettek, és „Európa, például Németország nem válhat arab országgá”, hiszen „Németország Németország” - tette hozzá, a FAZ szerint nevetve. „A menekültek már olyan sokan vannak, hogy nehéz a segítség gyakorlati kivitelezése, és erkölcsi értelemben is úgy gondolom, hogy ezeket a menekülteket csak átmenetileg kellene befogadni”. A dalai láma szerint azt a célt kell kitűzni, hogy térjenek vissza, és segítsenek hazájuk újjáépítésében.

Arra a kérdésre, hogy miként értékeli az erősödő európai iszlámellenes hangulatot, azt mondta, hogy „muzulmán személyek és kis csoportok öldöklik egymást országaikban”, és „ők nem képviselik az egész iszlámot és az összes muzulmánt”. Hozzátette, hogy a szeretet a legfőbb üzenet valamennyi vallásban, „gonosz emberek” pedig a buddhistáknál, a keresztények között, a zsidóknál és a hinduk soraiban is vannak. „Nem lenne szabad elítélnünk az egész muzulmán világot szomorú események alapján, amelyek csekély számú muszlim miatt történtek” - emelte ki a vallási vezető.

 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?