Blogolj!

Üdv a klubban András!

József

Schiffer András kiszállt.

Az LMP-ből, a frakcióból, az országgyűlésből – mindenhonnan.

Az megmondom úgy, ahogy van, kevéssé érdekel, hogy mi lesz az LMP-vel, mert eddig sem foglalkoztatott a törpepárt jelene és jövője, múltja meg nem nagyon van. De, hogy mi lesz Schiffer András sorsa az már jobban érdekel.

A politikus nem túl fényes múltat hozott magával, hiszen Szakasits Árpád dédunokájaként rajta volt a bélyeg. Nyilván a rokonairól senki sem tehet, de elég nagy céltábla volt, hogy az Elnöki Tanács egykori elnökének, egykori MSZMP központi bizottság tagjának az egyenesági leszármazottja. És hát valamiért ő sem a FIDESZ, vagy éppen a Jobbik alapítója lett, hanem az LMP-jé.

Az, hogy a zöldpárt alapítója most bejelentette távozását annyit azért kapásból jelenthet, hogy nem lehet más a politika... Bár azt nem egészen tudom értelmezi, hogy mitől kellene másnak lennie, de úgy tűnik nincs másik út. Schiffer András talán elfáradt, talán megunta azt, hogy párttársait semmi más nem foglalkoztatja, csak ütik a jelenlegi kormányt és a saját szemüknek sem hisznek, akkor amikor a létező eredményeket kellene elismerni.

Schiffer András, amikor bejelentette lemondását az LMP elnöki posztjáról és a parlamenti mandátumáról, akkor az indexnek adott interjújában az ellenzéki szellemi erőtér hiányáról beszélt.

Egyszerűsítek: nincs annyi esze az ellenzéknek, hogy betöltse a szerepét, esetleg a következő választások alkalmával kormányképes erő legyen.

No, hát ezért a felismerésért jár a pont Schiffer Andrásnak, aki eddig is a józanabb ellenzékiek közé tartozott.

Az interjúban egyébként a leköszönő elnök elmondta azt is, hogy visszamegy ügyvédnek, majd hozzáteszi azt is, hogy jobban keresett volna a mögöttünk hagyott esztendőkben, ha nem függeszti fel a praxisát. Az mondjuk számomra egy kicsit furcsa, hogy valaki, aki elvileg a választókat képviseli az országgyűlésben forintosítja az éveket, de hát ilyen is van.

A lényeg az, hogy Schiffer András rádöbbent, hogy hiányzik a szellemi erőtér és az ellenzék semmire sem alkalmas.

Üdv a klubban András! Jó ügyvédkedést kívánok!

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/27665/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?