Blogolj!

Hát ezért undorító az MSZP és a DK

József

Nem is tudom, a továbbiakban érdemes-e Bangóné és Gréczy gyermeknapi nyilatkozataival foglalkozni, hiszen akik politikai céljaik érdekében arról röfögnek, hogy az Orbán-kormány család és gyermekellenes politikát folytat és saját kezűleg növeli a gyermekéhezést, azok nemes egyszerűséggel gátlástalanok és aljasok.

Bár, miért is vagyok felháborodva? Bangónéról és Gréczyről ez eddig is tudható volt.

A tisztesség azonban úgy kívánja, hogy a Blogstar olvasóival megosszunk párt tényt az Orbán-kormány család- és gyermekpolitikájáról.

2010-ben 28 milliárd jutott, idén már 72 milliárd forint jut az ingyenes gyermekétkeztetésre. Az ingyenes bölcsődei, óvodai gyermekétkeztetésben részesülők száma tavaly 3,5-szeresére, 92 ezerről 318 ezerre nőtt, ez kilencven százalékos arány, a bölcsődében négyszer, az óvodában háromszor ingyenesen esznek a gyerekek.

2016-tól pedig a hátrányos helyzetű gyermekek mind a négy szünetben hozzájuthatnak az ingyenes ebédhez.

A kétgyermekes családok adókedvezmény jövőre tovább nő és már havi 30 ezer forintra emelkedik. A 2014-ben életbe lépett kiskeresetűek adócsökkentésének köszönhetően a legalacsonyabb jövedelmű 120 ezer családnak gyakorlatilag a zsebében marad a bruttó fizetése. A gyermekek nevelésének támogatására csak a családi adókedvezményen és a családi pótlékon keresztül összesen 600 milliárd forintot fordít a kormány.

Idén életbe lépett minden idők legnagyobb Otthonteremtési programja, amellyel a remények szerint több tízezer gyermekes család tud beköltözni a rég várt új otthonába. Az Otthonteremtési programra jövőre 211 milliárdot fordít a kormány.

Bevezették az ingyenes tankönyvellátási programot is, amelyben minden tanévben egyre több gyermek kapja ingyen a tankönyvcsomagot, az így megtakarított pénznek bizonyára van jobb helye is az iskolakezdéskor. A gyed-extra is egyre népszerűbb, mert több pénzt jelent a kisgyermekes családoknak, az anyukáknak pedig lehetőséget ad arra, hogy ha akarnak, akkor a gyermeknevelés mellett dolgozhassanak vagy tanuljanak is.

Ugye, mindenki emlékezik rá, hogy a családok számára kedvezőtlenül kik is változtatták meg a gyed szabályait?

Igen, az MSZP és az SZDSZ, de Bangóné és Gréczy akkor csak lapult, mint szar a fűben.

Hát ezért undorítóak ezek, még a gyermeknap alkalmával is megpróbálnak ártani annak az országnak, amelynek bűne csupán annyi, hogy 2010-ben és 2014-ben is elküldte őket a halál farkára és a jelenlegi kormánypártokra szavazott.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/27599/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?