Blogolj!

Hogyan tudná még segíteni a Facebook Hillary kampányát?

József

Az információ hatalom. Bumm, de jó kis klisével indítottam, remélem mindenki felkapta a fejét. És hol van a világon az emberekről (esetünkben választópolgárokról) elérhető legtöbb információ? Hát a Facebookon. És kinek a kezében van a világon a legnagyobb hatalom? Bizony, az Egyesült Államok elnökének kezében. Mi van, ha ezt a kettőt összehozzuk? A rosseb tudja, de úgy tűnik hamarosan kiderül. 

Ugyanis napvilágot látott, hogy a Facebook egyik alelnöke, Tom Stocky, aki media.blogstar kiváló írásában is megénekelt hírmanipulálási botrányában érintett „Trending topics” felületért felelős, tavaly októberben 2700 dollárral támogatta Hillary Clinton kampányát, az USA szövetségi választási bizottságának adatai szerint. 

Valószínűleg többet is adott volna ez a jóember, hiszen elég sokat keres, de Hillary legnagyobb sajnálatára ez a maximum, amivel egy magánszemély támogatást nyújthat egy jelöltnek az előválasztás során.

Tom barátunk nincs egyedül, a Facebook alkalmazottjai közül még 78-an hallották meg Clintonné segélykiáltását, amikor üres zsebekkel állt a postán, a villanyszámlával a kezében. Összesen így 114 ezer dollár kapott Zuckerberg munkatársaitól. A második legtöbb támogatás a közösségi oldal alkalmazottaitól Marco Rubio, republikánus jelölthöz érkezett, mintegy 100 ezer dollárral kevesebb értékben. 

Hogy van-e összefüggés a demokratáknak óriási segítséget nyújtó hírmanipulálási botrány, és az ezért a területért felelős igazgató több mint bőséges kampányadománya között? Áááá...Nincs! Miért lenne?! Ne bohóckodjunk már. Hogy merülhet fel egyáltalán, hogy az USA összes választópolgárának szokásairól, preferenciáról mindent tudó cég bármilyen formában is beleszólna a választásokba? Amúgy is ez egy biztonságos, titkosított, zárt rendszer. Maximum, akkor lehetne élni ezzel a lehetőséggel, ha valami magas beosztású arc ezt belülről elintézné, de ez kizá...várjunk csak!

 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/27545/pics/lead_800x600.jpg
Elnökválasztás,Facebook,Hillary Clinton,USA
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?