Blogolj!

Szegény, Feri...


„Inkább maradok tisztességes és szegény, mint hogy urizáljak más pénzéből vagy lopott közpénzből.”

Na, ki mondta ezt?

Jól ülnek? Biztos?

Az idézet Gyurcsány Ferenctől származik. Igen, a nagy nemzeti lódító száját hagyta el a fenti mondat a munka ünnepén, ami ráadásul anyák napja is, így aztán visszafogottan kell reagálni rá, nem szabad dühből.

Szóval Gyurcsány Ferenc tisztességes marad és szegény. Nézzük:

„A volt kormányfőnek sokkal rosszabbul ment tavaly, mint egy évvel korábban. Cége, az Altus Zrt. ugyanis csak 74 millió forint osztalékot fizetett, míg 2014-ben még 169 millió forint jövedelme származott a vállalatból. Adóssága ennek ellenére csökkent, a tavalyi 67 millió forintos tartozása 63 millió forintra apadt. A pénzt hitelként vette fel, amikor feleségével közösen megvásárolták kötcsei házukat. Gyurcsány Ferenc ezen kívül se megtakarítást, se készpénzt nem tüntetett fel vagyonnyilatkozatában. Tavaly még volt egy 1,5 milliós követelése, az idei nyilatkozatában azonban egyetlen ilyen tétel sem szerepel. Gyurcsány Ferencnek a kötcsei házon kívül egy pápai 50 négyzetméteres társasházi lakás van a tulajdonában, amit még 1995-ben vásárolt. Újdonság, hogy Gyurcsány Ferenc gazdasági érdekeltségeihez sorolta az Altus Portfólió Kft.-t is. Az ellenzéki politikus 2015. január 1. és február 18. között 16 millió forint, február 19. és december 31. között pedig 58 millió forint tulajdonosi osztalékról számolt be az Altus Befektetési Zrt.-től, amelynek 100 százalékos tulajdonosa. Egy évvel korábban 168,6 millió forint jövedelme származott innen. A volt kormányfő tavaly egy sor számítástechnikai, illetve irodai felszerelést kapott az Országgyűléstől, illetve pártjától, a Demokratikus Koalíciótól: telefont, laptopot, széket. Parlamenti képviselőként egyébként havi bruttó tiszteletdíja 748 ezer forint.” (origo.hu, atv.hu)

A havi kereset se rossz, de azért, ami tavaly és előtte kiugrott az Altusból, az egy egészen szép összeg.

Tudom, persze, hogy tudom gonosz vagyok, demagóg és hasonlók, mert a bukott miniszterelnök nem magára, hanem a pártjára gondolt, amelynek állítása szerint (hiszi a piszi) 13-14 millió forintos adóssága van. Szomorú, de azért sírva nem fakadok. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/26985/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
tibor 2016-05-02 06:00:23
Hogy nem nyílt meg alatta a föld!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?