Nem volt telitalálat a hatos lottón
Nyerőszámok: 15, 21, 22, 23, 28, 39 Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 132 875; a 4 találatos szelvényekre 11 285; a 3 találatos szelvényekre 2440 forintot fizetnek.
Blogolj!

Ligeti veszedelem


Karácsony megmutatta erejét – 10 embernek magyarázta, hogy miért nem fogadja el azt, ami szerinte tök jó. A szoci sátorban kapára és kaszára buzdítottak, a lángos drága, de legalább finom volt. Lepukkant szocibázis majálisozott Renátóval és Kökény Mihállyal.

És akkor elhatároztuk, hogy megnézzük ezt a 2016-os majálist a Ligetben. Kellőképpen elő volt készítve minden (Fletó pert nyert Orbánnal szemben, Karácsonyt – ahogy a Lizsé blog beszámolt róla – a szocik szívatták Zuglóban, Kunhalmi újból főszocialista lett Budapesten, a Ligetvédők annektálták a Városliget egy – zöldnek nehezen nevezhető – darabkáját), a nap sem égetett reggel, így aztán az Ezatuti csipet-csapata a kékszalaggal összekötözött Derkó iskola elől, a fasoron át közelítette meg az MÁJU SELSEJÉT ünneplő NÉPET és BALOLDALT.

Alighogy elhagyjuk a Vaskefét (56-os emlékmű), egy Fiat pöfögő motorjára erősített hangszóró bömbölteti a salsa muzsikát. Fidel Castro és a Guantanamera hiányzik csak, amikor a Ligetvédők területéhez érkezünk.

Hú, baszki

szakad fel mindhármunkból, mert régen látott kosztengerbe csöppentünk. A látvány önmagáért beszél – érdemes megnézni a Galériát!

Hadházi László humorista szavaival élve temérdek buckalakó kóválygott, de időnk sem volt ebben elmélyedni, amikor elénk kerékpározik egy aktivista

Aláírjátok az nyilatkozatot?

nyitó mondattal. Szemmel láthatóan zavarba jött egy értelemszerű, „milyen nyilatkozatot” viszontkérdés kapcsán, és csak egy „a Ligetért” mondatocska hagyja el a száját. Tovább próbálkozunk, hogy mégis, milyen érveket hoz fel egy aláírásért, de csak legyint, hogy mi biztosan a másik oldal vagyunk és meg sem próbál érvelni. Hát igen, az ismert liberális megoldás. Ha nem értesz velem egyet, akkor kirekesztő, fasiszta, neonáci meg mittudjukmimimég vagy.

Belépünk a Ligetvédők táborába – mi tagadás, Gávavencsellő egykori cigánytelepe különb volt ennél. Kosz, egy Maugli-szerű fószer, meg Szolidaritás rendezvény, ahol vagy 10-en ültek, hallgatván egy Heltai nevű terézvárosi elempés képviselő meg Karácsony Favágó Gergely zuglói polgármester orbánozását. Mórickák ők, mindenről ugyanaz jut az eszükbe. Karácsony konstruktív, „népes” közönségének előre vetíti tárgyalását a Baánékkal. „Le fogunk ülni, majd ők elmondják, hogy mit akarnak, én elmondom, hogy nem, és felállunk. Nem lesz hosszú tárgyalás” – prognosztizálja, de azért két 1944-ezés között talál pozitív dolgot is a Liget rehabilitációjában.

Tök jó, hogy lesznek vécék

mondja, de sietve hozzáteszi: azért nem fog itt ő semmit támogatni. Mindezt 10 ember előtt. (Az ott lézengő maradék 8, fél szemmel a paprikás krumpli készítését lesi). Sic transit gloria mundi.

Mielőtt a hangulat a tetőfokára hágott volna gyorsan kereket oldottunk, komoly koordinációs erőfeszítéseket igényelt, hogy elsasszézzunk az eldobált sörösüvegek és a felmállott betonkockák között. Kifele menet még biccentettünk az őrt álló Navajo indiánnak és a saját elmondása szerint a dehidratációtól szikkadt aktivista hölgynek. Irány a szoci majális. Menet közben a ligetet átszelő autópálya szélességű betonúton spontán távirányítású kamionversenybe botlottunk. Mielőtt balra tértünk volna a fő attrakcióhoz, éppen egy tanker bújt ki az élen álló csőrős kamion szélárnyékából és tartott a biztos győzelem felé.

A mindkét kezükben Arany Ászokat tartó, de közben bravúrosan dohányzó 5 fős társaság jelezte, hogy jó helyen járunk, megérkeztünk. Az előttünk turbó fokozatban a lábát szedő nyugdíjas bácsika suhanása irányította figyelmünket a jobb oldalt található sátorra, ahol Kökény Mihály és Havas Szófia szuggerálta a kínosan feszengő közönséget. Próbáltuk átadni magunkat mi is az élménynek, de Horn Gyula unokahúgának szájából elhangzó mondat, miszerint

ha Lázár János szavai igazak, akkor élesítsék a kapákat és kaszákat, és el kellene indulni a Kossuth térre

hamar a kijózanított minket, és gyorsan tovább álltunk. Következett az Országgyűlési képviselőink fedőnevű sátor, ami meglehetősen apró volt, de végül is a szoci képviselők száma nem is indokol ennél nagyobb méretet. Bárándy és Józsa urak voltak éppen az ügyeletesek olyan tisztátlan tekintettel, mintha Tóbiás elnök parancsba adta volna nekik, hogy délután ötig 170 hangyát szedjenek össze egy bokszkesztyűvel.

Ekkor támadt bennünk a felismerés, hogy megéheztünk. Közismert, hogy a városligeti majálisok egyben gasztronómiai kéjutazások is, a legendás ingyen virsli+poshadt sör kombinációval. Ezt kerestük, de csalódnunk kellett, maradt a meglepően finom lángos, birkásmegyeri szalámival. Jóízűen ettük is volna, ha a sörpadon mellettünk ülő, szervező bilétát viselő tag nem böfög egy olyat, hogy még a gerincvonala is beleremeg. Látva, hogy nem őszinte a mosolyunk bocsánatot kért, majd megtörölve a zsíros szakállát további jóétvágyat kívánt. Kösz. Őt tényleg nehéz lesz meggyőzni egy kulturális negyed telepítéséről a ligetbe.

Emésztés gyanánt ellátogatunk a nagyszínpadhoz, ahol a szpíker épp tájékoztatott, hogy az

elkövetkezendő egy órában egy egyórás gyerekprogram lesz.

Na, de jó, lássuk. Díszletnek behoztak egy várat, ami kifejezetten pikánsan nézett ki az MSZP és a Miénk a Liget molinók között. Feltűnt a félkegyelmű játékmester hölgy, aki ismeretlen szempontok alapján szólította fel a gyerekeket a színpadra, akiket középkori jelmezekbe bújtattak. Egy életre beleégett a retinánkba, ahogy az ifjú Renátó lovag kimenekíti a túlfejlett testalkatú Netta hercegnőt az ismeretlen ellenség, de feltételezhetően Orbán Viktor és rezsiharcosok karmai közül.

Ez volt az a pont, ahol, ha nem kezdünk el sietve távozni, spontán lobotómiát kapunk.

Így nem tudtuk meg tehát, hogy mik az érvei a lövészárokból leskelődő, de hangosbeszélőn INGYENES gyerekprogramot (miért, kellett valamelyik programért fizetni a majálison?) szervező ligetvédőknek; hogy milyen alternatívát tudnak kínálni az önmagát marcangoló Jobbiknak köszönhetően helyzetbe kerülő szocik a kormánnyal szemben. Cserébe viszont nagyon tömény ízelítőt kaptunk az előző rendszer egyik utolsó mementójából, ami hála istennek csak egyszer van egy évben, de lehetne ritkábban is.

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/26986/pics/lead_800x600.jpg
Karácsony Gergely,Liget Budapest Projekt,Ligetvédők,Magyar Szocialista Párt,Majális
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-02 18:39:27
Ez az egész balliberális oldal - élükön ezzel a "csodafegyver" Karácsony (hisztis) Gerivel - egyszerűen már nevetséges !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?