Blogolj!

Beismerő vallomás


Évtizedek óta gondolkodom azon, hogy miért nem szeretem az R-Go együttest. Lehet, hogy közelebb kerültem a megoldáshoz. 

Az már eddig is eljutott az agyamig, hogy a „szeretlek is, meg nem is” félmondat még akkor is rettenetesen egyszerű, ha igaz. Azt meg nem tudtam értelmezni, hogy miért fontos egy ballagó katonával kapcsolatban, hogy csutora van a szájában. 

Szikora Róbert munkásságát, a Hungáriától napjainkig tisztelem, sokra tartom. Olyan ember, aki a gondolataival, a zenéjével sokakat meg tud fogni – engem mondjuk nem, de ugye tudjuk, hogy lehet szeretni is, meg nem is. 

Ma viszont olyan információval szembesültem, amit eddig nem tudtam: a korabeli R-Go szövegek születésénél ott bábáskodott Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció egyik emblematikus figurája, hogy az R-Go párhuzamnál maradjunk, Gyurcsány Ferenc egyik gidája. Szerintem például ezt a csutora dolgot biztos ő találta ki. 

Aztán ma a Facebook is feldobott egy képet. Sándor Mária, a fekete ruhás nővér posztolt egy képet Gréczy gida oldalára. A fotón az egykori ápoló és az ellenzéki gida mosolyognak a világra, a következő szöveg alatt: „Na szóval...ezt már nem mossuk le ? Mikor lesz a ,,Tiszta erőből nyár ? " Vagy ,,Csiki - damm ? " Ez nem politika ...de ezt csak mi tudjuk...

Hát kedves Mária a közösségi oldalak egyik csodája, hogy ezt már nem csak kegyedék tudják, hanem mi is.

A legendák arról szólnak, hogy amikor még nem a fekete ruha vitte a prímet, hanem az R-Go iránti rajongás, akkor Sándor Mária sokat adott egy Szikora aláírásért. Mármint az idejéből, mert vasárnaponta rendszeresen megjelent Pasaréten, hogy elkapja a művészt egy-egy aláírásért. 

Nézem a képet a gidáról és a rajongóról és valahogy az jut eszembe, hogy összenő, ami összetartozik. Régi barátság ez, amin nem fogott az idő vasfoga sem. Közös szelfit posztolni Gréczy Zsolttal önmagában is egy beismerő vallomás arról, hogy az ember hova tartozik politikailag. Nincs az az ember a kormányt támogató oldalon, aki ezzel az emberrel mosolygós közös fotóra kívánkozna. 

Szóval már nemcsak Sándor Mária és Gréczy Zsolt tudja, hanem az egész világ. Pontosan tisztában lehet már mindenki azzal, hogy a fekete ruhás nővérnek mi a motivációja és ki áll mögötte.

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/26850/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Alex 2016-12-30 17:20:06
Sláger zsolti,meg bunyós mari!!!
Na,ez ám a duett!!! :)
Válaszolok
Kitalátor
Kitalátor 2016-04-26 20:09:08
Csak nem a Halál Angyala lesz a DK Dúró Dórája?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?