Blogolj!

Kinyitott a vasárnapi cukiság üzlet

József

Nem tartott sokáig, gyorsan meghasonult az egyik áruházlánc a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatban. 

A madaras bolt vasárnap délelőtt egy édesen alvó csecsemő képét posztolta a Facebookon, a következő mondattal: „Ti is ilyen boldogan és békésen szundítsatok ma, ha tehetitek.” Zárásként egy kis szívecskét is odarakott az oldal szerkesztője. 

Hát nem édes?!

Úgy is fogalmazhatnék, hogy cuki. 

Miközben a rádióban hallom, hogy ennek az üzletláncnak már minden boltja nyitva van vasárnap, sőt óriási akciókat hirdet, arra szólít fel mindenkit, aki teheti, hogy aludjon édesen. Azt nem tudom, hogy mit szólnak ehhez azok az alkalmazottak, akik épp egy pénztárban ülnek, vagy a húspultban szolgálnak ki. Lehet, hogy ők is szunyókálnának egy sort, de nincs rá lehetőségük, hiszen dolgoznak. 

Az idézett mondat álságossága egészen nyilvánvaló. Ugyanis a vasárnapi nyitva tartás nem kötelező, csak lehetőség. Vagyis nyugodtan zárva lehetne bármelyik üzlet, de természetesen mindegyik él a lehetőséggel és nyitva van. 

Ebben az egészben minden benne van a multikkal kapcsolatban, amelyek hajtják a pénzt, kihasználják a dolgozókat, de közben meg „cukiskodnak” a Facebookon. 

Hiteltelen az egész. Mert a „békés szundikálás” lehetőségét épp ők veszik el sokaktól. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/26780/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?