Blogolj!

Nem lehet Szeged állam az államban

József

„Szegedet meg kell védeni.” – mondta Korponyai Ernő, a Fidelitas szegedi elnöke keddi sajtótájékoztatóján. 

Sajnos igaza van. 

A dologban az a legnagyobb baj, hogy egy (több) szegeditől kell megóvni a várost, hiszen Botka László polgármester az, aki veszélyezteti a csongrádi megyeszékhelyet. Ő az, aki cinkosan összekacsint Martin Schulz-cal migráns kérdésben, ő az, aki gyakorlatilag felajánlotta a várost az illegális bevándorlóknak. 

Böröcz László, a Fidelitas országos elnöke kiemelte a szegedi rendezvényen, hogy hazánk kormánya az egyetlen, amely lépéseket tesz az illegális bevándorlás megfékezésének érdekében, míg az Unió karba tett kézzel figyeli az eseményeket. 

“Magyarország és Európa jövőjéről nem lehet a lakosság megkérdezése nélkül dönteni, ne Brüsszel döntsön a magyarok jövőjéről” – jelentette ki, valamint kitért arra, hogy ha megvalósul a kötelező betelepítési kvóta, az hosszútávon megbontja a kontinens vallási, etnikai és kulturális arculatát is.

Az Európa Parlament elnöke, Martin Schulz több alkalommal is úgy beszélt Szegedről, mint az illegális bevándorlókat fogadó városról. Ugyanakkor ez túlzás, mindössze Botka László, a bukott baloldal polgármestere látná szívesen a bevándorlókat. Viszont az ilyen megnyilatkozásaival kapcsolatos kérdésekre nem hajlandó érdemben válaszolni. 

“Tudjuk jól, hogy Botka László nem támogatta a határzár megépítését, ellenzi a népszavazást a kvótaügyben, támogatja a kötelező betelepítési kvótát, legalábbis a cselekedetei és hozzáállása erre engednek következtetni, hiszen nem engedte napirendre venni az elmúlt közgyűlésen a kötelező betelepítési kvótáról illetve a bevándorlók Szegedre történő betelepítését elutasító nyilatkozatot sem” – mondta Böröcz. 

Folytatásban kiemelte, hogy Botka László kétszínű. Nem ad választ olyan jelentős kérdésekre, mint az, hogy kötött-e paktumot Martin Schulz-cal? Mikor mondja el a migráns ügyben a véleményét a nyilvánosság előtt? 

Tegyük hozzá, hogy Botka László valószínűleg csukott szemmel járkál Szegeden. Már azt sem vette észre, amikor migránsok csoportjai sétáltak a város utcán és azt sem látja, hogy a szegediek ebben a kérdésben sem értenek egyet vele. A szemét nyilván a választók nyitják majd fel a következő választások alkalmával, de addig sem hagyhatjuk, hogy Szeged kaput nyisson az illegális bevándorlók előtt. Nem lehet a csongrádi város állam az államban…

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/26683/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?