Blogolj!

Botka, az ostobaság, a szerénység és a migránsok

József

Szerénység, Botka elvt... úr, szerénység. Ha valamit szeretek magamban, akkor az a szerénység. – idézem egy kicsit kicsavarva a Tanú című film klasszikus mondatait. 

A fentieket Botka László szegedi polgármester figyelmébe ajánlom. A szegedma.hu internetes oldal nem átallott kérdéseket intézni a szegedi városvezetőhöz a migránsokkal, illetve azok esetleges városukban történő elszállásolásával kapcsolatban. 

Mert ugye az tény, hogy Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke nem is olyan régen azt nyilatkozta, hogy Szeged egy elképesztően jó baloldali város, amely nagyon szívesen fogad be illegális bevándorlókat. 

A napokban felröppent a hír Szegeden – idézve a szegedma.hu cikkét –, hogy “a százszázalékos önkormányzati tulajdonú cég, az IKV Zrt. kezelésében lévő, Szeged több – köztük belvárosi – pontján jelenleg üresen álló ingatlanokat szemelték ki arra a célra, hogy azokba adott esetben migránsokat telepítsenek. Másrészről – kapott szárnyra – hasonló módon az évekkel ezelőtt bezárt szeged-szentmihályi iskola jelenleg szintén használaton kívüli (önkormányzati tulajdonban lévő) épülete – mely tavaly a Szegeden átvonuló migránsokat segítő önkéntes szerveződés, a MigSzol raktáraként is szolgált az önkormányzat koordinációja mellett – kaphatna olyan (tábor jellegű) funkciót, hogy oda migránsok költözzenek. Ezen információkra részben városházi források is ráerősítettek.”

És akkor kapott három kérdést Botka László a témában. A szegedma.hu arra volt kíváncsi, hogy “folytak vagy folynak egyeztetések a polgármester irányításával az önkormányzatnál arról, hogy migránsokat költöztessenek a Szegeden városában jelenleg üresen álló IKV-s kezelésű ingatlanokba, illetve migránsok hosszú távú befogadóhelyévé alakítsák át a Gárdonyi utca 6. szám alatt található, szintén üresen álló szeged-szentmihályi volt iskolaépületet. Arról is érdeklődtünk továbbá, hogy amennyiben igen, milyen forrásokból valósulhatnak meg ezek az elképzelések, és tervezi-e ez ügyben a szegedi lakosok véleményének kikérését.”

Nos a portal megkapta a válaszokat is, természetesen nem a polgármestertől, hanem Vécsey Ágnes sajtószóvivőtől:

“1. Nem.

2. Miután az első kérdésre adott válasz nem, így a 2-3. kérdés már nem releváns.

A sajtószóvivő hozzátette: “Ostobaságokkal a továbbiakban sem kívánunk foglalkozni.”

Ja, ha ez az egész Schulz-Botka összeborulás migráns-kérdésben ostobaság, akkor jól van! És akkor nem is kellene vele foglalkozni többet. Esetleg lehetne azzal, hogy mit szeretnének a szegediek. Mert például migránsokat biztosan nem. 

Azt mondjuk valószínűleg igen, hogy a polgármesterük, illetve annak alkalmazottja normális kérdésekre normális válaszokat adjon. Legyen szerény. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/26391/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?