Blogolj!

Kézbesítő: polgármester

József

Új dimenzióba került a sztrájkfelhívás fogalma!

Mert ugye az nem kérdés, hogy akkora pedagógus megmozdulás előtt állunk, hogy még a kocsonya is beleremeg majd – pedig nincs is szezonja.

A Pedagógus Szakszervezet minden követ megmozgat, hogy sikeres legyen a munkabeszüntetés. Például levelet írt a polgármestereknek, hogy ugyan szóljanak már a településükön működő iskoláknak, hogy mikor lesz a sztrájk.

Ja, kérem! Hát így marha könnyű sztrájkot szervezni!

De ez az egész úgy ahogy van mindent elmond a Pedagógus Szakszervezetről.

Mert ugye ez azt jelenti, hogy semmiféle kapcsolata nincs az intézményekkel. Se egy e-mail cím, se egy telefonszám, se semmi. Ez így persze önmagában gáz. Mondjuk még mindig ott lenne a telefonkönyv, ne adj isten az internet, de az végül is sokkal egyszerűbb, hogy ha a polgármestert kérik meg a közvetítésre. Ami mondjuk ravasz dolog, mert ezzel be is lehet vonni a település vezetőjét a megmozdulásba, aki ezzel gyakorlatilag áldását adja a munkabeszüntetésre.

De akár azt is jelentheti ez az egész, hogy van ugyan kapcsolatuk a pedagógusokkal a szakszervezeti embereknek, de érzik magukat elfogadottnak a tanárok között. Másként: a pedagógusok magasról tesznek rá, hogy mit az érdekvédelmi szervezet. Talán valahogy azt érzik, hogy ami szakszervezet az egy kicsit szoci dolog. Ebben is lehet valami.

Lényeg a lényeg: nem a sztrájkkal van itt kérem a baj – mindenki azt csinál, amit akar –, hanem a szervezéssel és a háttérrel.

Mindenesetre az lenne a kérés azokhoz a polgármesterekhez, akik továbbítják a szakszervezet felhívását, hogy ha már esetleg ott lesznek a sulikban, akkor ugyan töröljék már le a táblát is.

Ez talán segít majd tisztábban látni a képletet.

 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/26363/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?