Blogolj!

Gallóné sztrájkkal készít fel az érettségire

József

Általános és középiskolai éveim tapasztalata: ki az, aki már délben siet haza az iskolából, miután leadta az aznapi három-négy óráját? Ugye… Ki az, aki hetekig nem javítja ki a dolgozatokat, bár erre ott van neki a teljes délután, az este… Ki az, aki nem tartja meg az óráját, mert maszekban éppen tévét javít?

A széplelkek miatt hozzáteszem, remek tanáraim is voltak, de az igazság mégis csak az, hogy torkig vagyok a tanárok között egyébként kisebbségben lévő Gallóné és társai követelőzéseivel. Tavaszi, nyári, őszi, téli szünet… Hány hónap ez összesen egy évben?

Szóval menjenek már a fenébe a követelt heti 22 órájukkal, az sem érdekel, hogy ez a közvetlen tanítás, és ezen felül van dolgozatjavítás, felkészülés. És? Minden egyes 45 perces órájára ismeretlen anyagból készül 45 percet?

De nem is érdekelnek ezek a kifogások, mert én meg ötven-hatvan órát dolgozom egy héten.

Gallóné a következőket mondja: „az iskolában pedagógus munkakörben alkalmazottak kötelező óraszámát szerintük heti 22 órában kell meghatározni, valamint követelik, hogy a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítők részesüljenek havi rendszeres, keresetükön felüli többletjuttatásban, függetlenül attól, hogy milyen intézménytípusban dolgoznak.”

Aha, én is szeretnék kevesebb munkáért több pénzt. Ráadásul, ha beleszámolom a tanítási szüneteik napjait ebbe a 22 órába, akkor Gallóné azért küzd, hogy egy év munkanapjaira lebontva napi két-három óránál többet nem kelljen a pedagógusnak benntartózkodnia az iskolában, mert hát a sok gyerek valóban nagy zajt csap és elég fárasztóak is tudnak lenni.

Máskor meg az a bajuk, hogy nincs kellő idő, a tananyagban való elmélyülésre…

Nincs ez így rendben Gallóné és társai, tudomásul kellene venni a 2010-es és 2014-es választási vereségeket, tudom, nem örültek neki, de hát ez a demokrácia, meg kell tanulni kezelni azt a helyzetet, amikor nem a balliberális szívnek kedves politikai erő kap kormányzati felhatalmazást.

A pedagógusok sztrájkbizottsága a következő négy kérdés miatt hirdetett munkabeszüntetést.

Szükséges az állami intézményfenntartó átszervezése, hogy az biztosítsa az intézmények szakmai, gazdasági, munkáltatói önállóságát. A pedagógusok kötelező óraszáma heti 22 óra legyen. Akikre nem vonatkozik az életpályamodell (technikai dolgozók), havi rendszeres többletjuttatást kapjanak, mert évek óta nem változott a bértáblájuk. Meg kell teremteni annak az anyagi fedezetét, hogy az intézményvezetők minőségi bérpótlékot adhassanak.

Melyik vonatkozik a gyerekekre?

És most sztrájkolnak, amikor minden óra számíthat az érettségik miatt.

Gallóné, Pukli és társaik teljesen nyilvánvalóan politikai megrendelést teljesítenek, és ha a gyerekem iskoláskorú lenne, én bizony szülőként nem tűrném ezt a garázdálkodást.

Igaz, dolgozni akaró pedagógusként sem.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/26321/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?