Blogolj!

Köpönyeget a kockás ing helyett!


Nézzük a tényeket. 

A pedagógusok hangadói olyan függetlenül tüntetnek, meg kockás ingeznek, hogy na még. (Engedtessék meg a sok tüntető matematika tanár figyelmét felhívni arra, hogy a kocka egy térbeli alakzat, helyesebb lenne a négyzetrácsos kifejezés). 

Nekem a kockás (négyzetrácsos) felső egy kicsit uniformis jellegű, de ez most mellékszál. 

Emellett a Civil Közoktatási Fórum (CKF) még civil is. 

Ebben biztosak lehetünk, hiszen mindig ezt mondják magukról. 

Ercse Kriszta, a CKF koordinátora pedig maga-maga annyira civil, független és pártatlan, hogy arra nincs is szó. 

Az, hogy említett koordinátor nevével találkozhatunk annak a Hálózat a Tanszabadságért (micsoda név...) Mozgalom tagjai között, amely szervezet 2012-ben az Együtt 2014-el írt alá megállapodást? Nyilván a véletlen műve. 

Az meg egyesen valami fatális dolog lehet, hogy Ercse Kriszta feltűnt Újpesten egy iskolai tüntetésen, amelyen a szülők és a pedagógusok közül – idézve a nol.hu-t – néhányan vettek részt és megrongálták a Miniszterelnökség migráns-ügyben kihelyezett egyik első plakátját. Biztos éppen arra járt kutyasétáltatás közben, és ha már ott volt, akkor jól megdobálta ő is a plakátot, amin egyébként az állt, hogy „Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat.” Jól meg is hanyigálták néhányan ezt a plakátot, bizonyítva, hogy az általánosítás csúnya dolog, mert nem mindenkinek van kultúrája. Ellenben nyitottnak kell lenni arra, hogy az ellenőrizetlenül hozzánk érkező migránsok ránk erőltessék a „kultúrájukat”, lásd még a szilveszteri németországi események. 

No persze ettől még lehet független Ercse Kriszta.

Sőt!

„Amit viszont a jelenkori kormány gátlástalanul ki is használ.” 

Kitől származik ez a 2014-es idézet? Igen! Az akkor éppen roma integrációs kérdésben állástfoglaló Ercse Krisztától, aki olyan függetlenül bírálja a kabinet roma-politikáját, hogy az ember beleszédül. 

Idézzük még a pártoskodástól mentes koordinátort: „A bejósolt, egyre nagyobb számú roma diplomás értelmiségi kritikus tömegével kapcsolatban nem vagyok optimista – a jelenlegi kormány törekvései egyfajta kasztrendszer felállítására és tartósítására erősen ez ellen hatnak.”

Mondjuk ennek a mondatnak nem sok értelme van, de süt belőle a függetlenség.

Ercse Kriszta néhány évvel ezelőtt ismertette, a baloldali liberális körökhöz kapcsolható Agóra álláspontját a demokratikus nevelésről. Csak érdekességként jegyezzük meg, hogy az Agóra nevű szervezetnek 2015. júniusa és 2016. februárja között semmi közlendője nem volt az oktatással kapcsolatban. Mondjuk most, hogy függetlenek lettek, hiteles véleményt formálhatnak mindenről. 

Ercse Kriszta (balról a második) Bajnai Gordon mellett, az Együtt oktatáspolitikusaként

Az meg, hogy Ercse Kriszta korábban az ATV-ben az Együtt oktatáspolitikusaként nyilatkozott, s ugyanebben az időszakban Bajnai Gordonnal együtt jelent meg egy sajtótájékoztatón (gordonkán közreműködött – bocsánat!), az meg aztán már végképp a körülmények szerencsétlen összeesküvése lehet. 

Vagy nem.

Lehet, hogy Ercse Kriszta nem is annyira független, sokkal inkább, baloldali és/vagy liberális. 

Ettől függetlenül még mondhatja magáról, hogy civil és pártatlan. Mert, amikor azt kívánja az érdeke, akkor az. Ha meg nem, akkor egyszerű pártkatona, aki megvezeti a pedagógusokat, becsapja a gyerekeket és átveri az országot. 

Talán nem is kockás ing kellene, hanem köpönyeg. Azt jobban lehet forgatni. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/25387/pics/lead_800x600.jpg
független,pedagógus
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
CsipkeRózsa
CsipkeRózsa 2016-02-29 14:08:18
Miért van több joga egy jobboldalinak, v. szélsőjobbosnak, mint egy liberális, v. baloldali embernek? Mert a főnököd ezt sulykolta bele az emberekbe?
Egyébként, emlékezhetsz arra is, hogy amikor Orbán ellenzékben volt, még a kiskorú gyerekeket is bevetették a szüleikkel együtt, egy-egy ok nélküli tüntetés alkalmával.
Minden civilnek lehet pártszimpátiája, úgy látom, neked is.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?