Nem volt telitalálat a hatos lottón
Nyerőszámok: 15, 21, 22, 23, 28, 39 Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 132 875; a 4 találatos szelvényekre 11 285; a 3 találatos szelvényekre 2440 forintot fizetnek.
Blogolj!

Vasárnapi zárva tartás

József

Bevallom őszintén, az én életemben nem okozott hatalmas törést, hogy vasárnap a boltok nagy része nincsen nyitva. Így van ez Ausztriában és Németországban is, nyilván okkal. Ha ők jónak látják, akkor (mivel mindig arra hivatkozunk, hogy de jó lenne úgy élni, ahogy a németek vagy az osztrákok) szerintem mi is elfogadhatjuk. Az meg nem is kérdés, hogy az ottani dolgozóknak is jár egy olyan nap a héten, amikor még csak gondolniuk sem kell a munkára.

Már meg is szoktam, hogy így van. Egy napot ki lehet bírni plázázás nélkül, ha meg élelmiszert kell vennünk, azt meg tudjuk oldani máshol, kisebb boltokban. Szóval számomra már nem is volt fontos az ügy. De ami a Választási Irodánál történt, az ettől függetlenül felháborít.

Én megvagyok népszavazás nélkül, engem ugyanis nem zavar a döntés. Azt viszont elvárom, hogy ha valaki meg akarja kérdezni ebben az ügyben az embereket, az megtehesse. A népszavazás kezdeményezéséhez való jog ugyanis az egyik legalapvetőbb joga mindenkinek, függetlenül ideológiai beállítódottságtól vagy pártszínektől. Ha Nyakó István kérdést akar beadni, akkor legyen meg rá a lehetősége. Senki se állja el az útját. Ez ugyanis a demokrácia alapja.

Ez még önmagában nem lenne baj

Az más kérdés, hogy lesz-e belőle referendum. Ha lesz, arra elmennek-e az emberek. Ha elmennek, akkor hogyan szavaznak. De az elfogadhatatlan, hogy valakit a kérdés beadásában gátoljanak. Azon ismerőseimnek, akik az elmúlt években diktatúrát kiáltoztak, mindig annyit mondtam, hogy meg kellett volna nyerniük a választást és akkor a nekik tetsző emberek kormányoznának. Minthogy megnyerhetik a következőt egészen nyugodtan. Az alkotmányos intézmények (néha megkérdőjelezhetően) működnek, nincs itt semmi látnivaló.

Azonban a kedden történtek elgondolkoztattak. Kizártnak tartom, hogy a Fidesz szervezte volna. Toronymagasan vezetik a közvélemény-kutatásokat, és egyáltalán nem érdekük, hogy legyen egy ilyen balhé. Azonban függetlenül a szervezőktől, a jogállamnak működnie kell. A rendőrséget ki kell hívni, ha meg már ott vannak, akkor intézkedniük kell. Máskor ez valamiért gyorsan tud működni.

Mondom, engem nem zavar, hogy zárva vannak a boltok vasárnap. Népszavazásra sem vágyom. Viszont sokan vannak, akik igen. Lázár János azt mondta, szerinte simán megnyernék a népszavazást. Akkor tegyenek egy gesztust, és hagyják, hogy legyen egy. 

Címkék: népszavazás
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/25344/pics/lead_800x600.jpg
népszavazás
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?