Nem volt ötös a lottón
Nyerőszámok: 14, 58, 59, 78, 85. Joker: 252468. Nyeremények: 4 találatos szelvény 19 darab, nyereményük egyenként 2.587.980 forint; 3 találatos szelvény 2.112 darab, nyereményük egyenként 24.835 forint; 2 találatos szelvény 60.124 darab, nyereményük egyenként 1.910 forint.
Blogolj!

Erőszak és ami mögötte van – ez lesz Európa vége

Tanulságos történet, érdemes végigolvasni. Kiderül belőle, hogy ESÉLY SINCS a kultúrának összeegyeztetésére. A történet előzménye, hogy egy lengyel turista párt erőszak ért Riminiben. A súlyos cselekedet elkövetőiről és hátterükről írt hétfőn az Il Giorno c. olasz napilap.

Már a cikk felütése is izgalmas, amelyből kiderül, hogy a 20 éves kongói (hogy melyik Kongó, azt nem részletezik…), két éve menedékkérelmének elbírálására váró Guerlin Butungu szinte luxus körülmények között tengette napjait Olaszországban. Hogy ez hogyan lehetséges, azt nem nagyon kérdezi senki…

Majd Roberto Damiani cikkében egy egészen érdekes és meghökkentő történet olvasható a két - marokkói családban, de Olaszországban született - fiúról, akik az erőszak kiskorú elkövetői között vannak.

A cikk szerint a családnak már több mint 3 éve el kellett volna hagynia Olaszországot. Vallefoglia városának egyik önkormányzati lakásában lakik a bűnügyben érintett két marokkói testvér. Ez azért érdekes, mert a városka polgármestere arról beszélt, hogy az olasz állam 20-25 ezer eurót és mindenki utazását fizette volna, hogy a 4 gyerekes család hazatérjen Marokkóba, ahová az apát már régebben visszatoloncolták.

A hazatelepítésre minden készen állt, sőt a család is már a kaszárnyában volt útra készen. Aztán nem tudni mi történt, de a fiatalkorúak anconai bíróságán keresztül egyszer csak az apa is újra Vallefoglia-ban termett, miközben már arra várt a város, hogy a család örökre elhagyja Olaszországot...

A polgármester elmondásából kiderül, hogy az apa nem értett egyet a kitelepítéssel, de végül mégis megérkezett az erre vonatkozó engedély. Aztán egycsapásra minden megváltozott, és az egész család Olaszországban maradt.

Ahhoz, hogy ezt megértsük tudnunk kell azt, hogy ha egy Olaszországban született, ám más állampolgárságú kiskorút az állampolgársága szerinti származási országba akarnak kitoloncolni, akkor ahhoz kell a szülők belegyezése, egyébként a gyerekeket nem lehet kitenni Olaszországból. Ebben az esetben az anya az egyik percben igent mondott és elfogadta a felajánlott pénzt, majd hirtelen mindent visszautasított.

Természetesen csak látszólagosan kacifántos az ügy, az ok teljesen egyértelmű: az egészet az apa hiúsította meg, hiszen így családegyesítés címén újra Olaszországba jöhetett, akkor is, ha innen már egyszer, évekkel ezelőtt kitoloncolták. Sőt, igazság szerint illegálisan tért vissza, és ezért háziőrizetben tölti az egyezségben született 1 év 4 hónapos szabadságvesztését. Végül az fiatalkorúak anconai bírósága engedélyezte, hogy az országban maradjon, ha megígéri, hogy a fiait megfegyelmezi.

És akkor a jelenlegi állapot: 3 év után két fia börtönben, az apa háziőrizetben, míg az anya most fog bíróság elé állni, mert egy szomszéd bántalmazás és megfélemlítés miatt többször panaszt tett ellene és a gyerekei ellen. A szomszéd a legutolsó támadásnál 15 napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett.

Az igaz, hogy az apa, miután látta a Carlinoc. újságban az erőszaktevőkről megjelent fényképeket, kérte a fiait, hogy adják fel magukat a város rendőrparancsnokának, de csakis neki. Hogy meggyőződjenek arról, hogy tényleg épp a városban tartózkodik, előtte fel is hívták. Ha nem lett volna ott, a dolgot biztosan újra gondolták volna.

A csendőrök (carabinieri), mivel sokszor rendeztek gyűjtést, hogy a családnak élelmiszert vegyenek, pontosan tudták, hogy kikkel állnak szemben, de erre még ők sem számítottak.

A két marokkói fivér már az általános iskola felsőtagozata óta jól ismert volt. Állandóan erőszakos módon viselkedtek, és minden a megregulázásukra tett kísérlet rosszul sült el. Az őket folyamatosan segítő tanítójuk szerint az az igazi baj, hogy ezeket a fiúkat teljesen magukra hagyták. Szó szerint nem volt mit enniük, így a tanári kar beosztotta egymás között, ki mikor vásárol nekik élelmet. Igyekeztek pozitív példát mutatni, de nem jártak túl nagy sikerrel, mert a családi körülmények és hagyományok mindent lenulláztak.

Pontosan tudták, hogy senkinek nem tartoznak elszámolással, mert az apjuk ebben az időben nem tartózkodott az országban, és ők a két másik testvérükkel együtt az anyjukkal voltak, aki nem dolgozott. Az önkormányzat fizette a számlákat, a bevásárlásokat, a lakásbérletet, a Caritas élelmiszer csomagokkal látta el őket, de a gyerekek nem jártak iskolába és nem hallgattak rá. Mert nem voltak úgy nevelve, hogy egy fiú gyereknek az anyjára kell hallgatnia.

Ma már láthatjuk, hogy hová vezet, ha egy gyereket magára hagynak.

Mondjuk, ez az erőszakot elszenvedő lengyel turistákat nem nagyon érdekli.

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/42193/pics/lead_800x600.jpg
bevándorlás,eu,Európa,Kvóta,migráció,migráns,Olaszország
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?