Nem volt ötös a lottón
Nyerőszámok: 14, 58, 59, 78, 85. Joker: 252468. Nyeremények: 4 találatos szelvény 19 darab, nyereményük egyenként 2.587.980 forint; 3 találatos szelvény 2.112 darab, nyereményük egyenként 24.835 forint; 2 találatos szelvény 60.124 darab, nyereményük egyenként 1.910 forint.
Blogolj!

A Nagycsarnokban vannak a szovjetek

Kecskés István

Elképesztő dolgok történnek Budapesten. Megmagyarázhatatlan, hogy miként kerül elő rendszeresen a sarló és a kalapács. 

Márpedig ismét itt van. A "Tizedes meg a többiek" című filmből ismerjük az örökbecsű mondást, amely szerint a spájzban vannak az oroszok. Úgy tűnik, így 27 évvel a rendszer változás után már kimerészkedtek onnan és egészen a Nagycsarnokig jutottak. Ott díszeleg a kolbászok, a zöldségek és a hungarikumok között egy mocskos, gyilkos rendszer jelképe. 

Bevallom már attól is összerándul a gyomrom, amikor valakin CCCP feliratú pólót látok – leginkább olyanokon, akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy nem is éltek akkor, amikor még létezett a Szovjetunió –, de ez azért erős. 

A legbosszantóbb persze az, hogy olyan a kínálat, mint a kereslet, vagyis akadnak emberek, akik megveszik ezeket a mocskokat és felteszik a hűtőjükre. Nézegetik békésen otthon a sarlót, a kalapácsot, Lenint, vagy éppen Sztálint, aki ugye konkrétan a világtörténelem egyik legmocskosabb tömeggyilkosa. Az megint egy másik kérdés, hogy tiltott önkényuralmi-jelképet szabad-e forgalmazni. Lehet, hogy nem, de nem ez a legfontosabb, hanem az, hogy ez azért nem illik…

A Nagycsarnokban vannak az oroszok… (A fotót egy olvasónk küldte.)

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/41481/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?