Blogolj!

A gall szélkakas és a csábító széltyúk

Már több mint 220 ezer aláírást gyűjtöttek össze Franciaországban azért, hogy Macron ne tehesse amerikai stílusú first ladyvé feleségét. A franciák egy része ugyanis félrenyelte a vörösbort, mikor Macron a kampányában megemlítette: szerepet szán nejének a kormányában, olyannyira, hogy Brigitte Macron saját stábot és irodát is kapna.

Persze az elnök rögtön kijelentette: felesége fizetésre nem lenne jogosult - valószínűleg nem is ez bántja a franciák csőrét leginkább -, sokan mégis a hivatal amerikanizálódásától tartanak. A parlament szóvivője az ügyről csak annyit mondott, hogy az elnök feleségének szerepéről szóló jogszabály jelenleg még szövegezés alatt van. Amúgy pedig Brigitte Macron már most is napi kétszáz levelet kap, és jelenleg négyfős stábbal dolgozik.

A Huffington Post aztán a napokban közült egy felmérést, mely szerint a szavazók 68 százaléka nem látná szívesen Brigitte Macront az amerikai típusú first lady szerepében. (Érdekes kérdés, vajon Luxemburgban és Írországban hasonló felvetés esetén mennyi lenne ez a szám?)

Persze az elégedetlenkedés érthető a franciák részéről, hiszen a miniszterelnöknél 24 évvel idősebb, Macront még 15 évesen elcsábító tornatanárnőt, talán nem szívesen rakják még jobban a kirakatba a franciák. Aki ráadásul több elemző szerint dróton rángatja a férjét, az új elnököt. Merthogy Macron nem tart ki az elvei mellett az biztos. Inkább az érdekek vezérlik, azt nézi, merről fúj a szél. Vagy az asszony irányít. Melyik a rosszabb?

Címkék: Európa, Macron
http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/41044/pics/lead_800x600.jpg
Európa,Macron
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?